Owen Wijndal scoort de 2-0 in Leeuwarden waar AZ met 1-3 wint.
Wedstrijden

Gretig AZ eenvoudig langs Cambuur

AZ heeft vanmiddag weer drie belangrijke punten weten toe te voegen aan het totaal. In Friesland won de ploeg van Jansen met 1-3 door treffers van De Wit, Wijndal en Clasie. Uldrikis scoorde tegen. Door de overwinning stijgt de ploeg uit de Kaasstad naar plek twaalf op de ranglijst.  

De Alkmaarders hadden in Leeuwarden de controle en waren de betere ploeg. De gastheden zorgen echter wel voor het eerste gevaar middels twee schoten van afstand, al werden deze zonder al te veel moeite gepareerd door Vindahl. Na een kwartier zou AZ de eerste grote mogelijkheid krijgen, alleen was deze niet besteed aan Pavlidis. De spits kreeg na een foutje van Schouten vrije doortocht richting Stevens, maar wipte de bal naast de goal.

Het zou echter geen dure fout blijken want enkele minuten later kwam de ploeg van Jansen alsnog aan de leiding. Wijndal verzorgde de assist en De Wit kopte binnen. Na een half uur spelen maakte Wijndal zelf de tweede treffer van de middag. De aanvoerder kon alleen af op Stevens en schoof de bal diagonaal achter de goalie. Karlsson kreeg in de slotfase nog de kans op een derde treffer, maar dit keer had Stevens wel een antwoord.

Beslissing

Ook in de tweede helft oogde AZ gretig en combineerde het bij vlagen aardig in Friesland. Het leidde na een kwartier tot de defenitieve beslissing door een treffer van Clasie. De middenvelder werd door Pavlidis alleen voor Stevens gezet en verschalkte de uitkomende doelman met een wippertje.

Helemaal gedaan was het echter nog niet in Leeuwarden, want twintig minuten voor tijd deed de ploeg van Henk de Jong zowaar iets terug. Een inzet van Breij werd dusdanig van richting veranderd door Uldrikis dat Vindahl het antwoord schuldig moest blijven.

Controle

Even leek Cambuur er een slotoffensiefje uit te persen, maar nadat Vindahl redding wist te brengen op een schot van Breij pakten de Alkmaarders de controle weer terug. AZ zou hierna ook niet meer in de problemen komen en de 1-3 voorsprong eenvoudig over de streep trekken.

Karakteristieken

Doelpunten: 17′ De Wit 0-1, 33′ Wijndal 0-2, 60′ Clasie 0-3, 71′ Uldrikis 1-3

Gele kaarten: Bangura, Schouten, Sambissa (Cambuur Leeuwarden) Gudmundsson, Wijndal, Aboukhlal (AZ)

Rode kaart: Bangura (2x geel)

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal (c); Midtsjø (43′ Reijnders), De Wit, Clasie; Gudmundsson (66′ Evjen), Pavlidis (80′ Aboukhlal), Karlsson (80′ Witry)

Opstelling Cambuur Leeuwarden: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch (73′ Ter Heide), Schouten (62′ Tol), Bangura; Paulissen (46′ Kiss), Hoedemakers, Maulun; Breij, Boere (62′ Uldrikis), Kallon (70′ Sambissa)

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant