*Maxim Gullit* of AZ Alkmaar U23
Wedstrijden

Go Ahead Eagles trakteert Jong AZ op ruime nederlaag

Jong AZ heeft vanavond een 0-3 nederlaag geleden tegen Go Ahead Eagles. Op de Kalverhoek waren beide ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd, al kwamen de bezoekers na een half uur wel op voorsprong. Veldmate mocht van elf meter aanleggen en schoot de bal resoluut binnen.

Op slag van rust was Reijnders met een hard schot nog dichtbij de gelijkmaker, maar oud-AZ’er Gorter zag zijn inzet het doel missen. Direct na de pauze misten ook Duin en Margaret twee grote kansen op een treffer.

Het zou de Alkmaarders uiteindelijk duur komen te staan. Via Botos en Beukema gooiden de Deventenaren het duel met twee treffers binnen vijf minuten in het slot. De mannen van Vonk zouden hierna niet meer tot scoren komen, met een nederlaag als logisch gevolg.

Karakteristieken

Doelpunten: 32′ Veldmate (strafschop) 0-1, 57′ Botos 0-2, 61′ Beukema 0-3

Gele kaarten: Rabillard, Veldmate (Go Ahead Eagles)

Opstelling AZ: Reus; Lathouwers (70′ Biberoglu), Jacobs, Velthuis, Gullit; Koopmeiners (c), Goudmijn, Reijnders; Aboukhlal (22′ Margaret), Duin, Taabouni

Opstelling Go Ahead Eagles: Gorter; Lucassen, Beukema, Veldmate, Kuipers; Botos (83′ Eersteling), Eyibil (85′ Idzes), Brouwers; Rabillard, Mulenga (73′ Hendriks), Van Hoeven (36′ Droste)

Foto: Soccrates Images | Laurens Lindhout 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant