Wedstrijden

Go Ahead Eagles – AZ in de media: Geen maat op AZ

Go Ahead Eagles AZ in de media

AZ heeft zondag gewonnen in Deventer van Go Ahead Eagles. Dat er gevoetbald is zal supporters bijna ontgaan zijn door de aaneenschakeling van vragen over het shorttrack. Zoals gewoonlijk bespreken we na elk eredivisie duel wat ons opgevallen is in de media. Met in deze editie: Geen maat op AZ, Beukema toegejuicht en de connectie De Wit – Pavlidis.

Tandem De Wit- Pavlidis

Het duo dwarsboomde de plannen van Go Ahead Eagles zo zag De Telegraaf: “Met het blokkeren van de route Wijndal-Karlsson dacht Kees van Wonderen het grootste gevaar van AZ te hebben ingedamd. De Go Ahead Eagles-coach had echter niet op een duo gerekend dat steeds productiever wordt. Dani de Wit en Vangelis Pavlidis deden het wéér voor AZ.” Verder in het artikel spreekt de krant over “telepathische trekjes” dat het duo begint te vertonen. 

Door de vorm is De Wit ook een zekerheidje geworden voor Jansen vertelde hij aan Het NHD: “Hij brengt enorm veel ’karakter’ mee, geeft nooit op. Daarnaast is hij dit seizoen ook met zijn doelpunten en assists van waarde.”

Pavlidis heeft pas sinds kort zijn draai gevonden in het elftal en hij verteld in gesprek met De Telegraaf ook waar dat door komt: “Daar was ik ook voor gewaarschuwd. Ik moest wennen aan de speelwijze, aan mijn medespelers, zeg maar aan het hele programma van de club. Eigenlijk voelde ik me pas na een half jaar écht topfit.” en vervolgt hij: “Vooral in de beginmaanden plofte ik bij thuiskomst op de bank en kon ik geen pap meer zeggen. Dat vrat wel eens aan me, zeker als ik niet lekker had getraind of gespeeld.” De krant looft de cijfers van de Griekse aanvaller. “Inmiddels heeft Pavlidis veertien goals en zes assists achter zijn naam staan, een zeer behoorlijke statistiek.”

Beukema, de held in Deventer

Sam Beukema mocht in de uitwedstrijd tegen zijn oude club Hatzidiakos vervangen. En zoals hij zelf aangaf, werd het “een speciale en unieke dag.” Hij scoorde twee keer en had daarmee een hoofdrol. In gesprek met het NHD werd de situatie besproken. “Beukema, afkomstig uit Deventer, werd toegejuicht en kreeg een applaus van de supporters van zijn oude club. Hij trok zijn AZ-shirt een paar keer omhoog om zijn hand op zijn hart te leggen. „Ik probeerde ook te laten zien hoeveel deze club voor mij betekent. Dit was puur, vanuit m’n hart. Ik meen dit oprecht. Dit is een heel mooi verhaal, ook voor later.” Later in het interview werd ook zijn situatie in Alkmaar besproken. “De kopsterke verdediger moest het in de eerste seizoenshelft vooral doen met invalbeurten, maar begon tegen zijn oude club voor de derde keer na de winterstop in de basis. „Dit was voor mij weer een kans om mezelf te laten zien. Ik ben blij dat ik belangrijk kan zijn voor mijn team.”

Geen maat op AZ

Dat AZ de weg omhoog gevonden heeft is niet onopgemerkt gebleven. VI maakte een eredivisieranglijst sinds december en daaruit kwam dat AZ met 7 punten verschil op 1 stond als het gaat om behaalde punten.

het weekblad haalde ook data van Opta erbij: “Opta berekende dat de ploeg van Jansen al negentien punten veroverde na een achterstand, voor het eerst deze eeuw. Jansen werd bij ESPN geconfronteerd met die statistiek. ‘Oh, dat wist ik niet’, reageerde de trainer.

‘Dat we onze rug moesten rechten was vooral in de eerste helft van het seizoen aan de orde, de laatste periode veel minder. Al gebeurt het nu inderdaad wel twee wedstrijden op rij’, verwees hij naar de 1-2 zege op PSV en de 1-4 overwinning in Deventer. ‘Mooi dat we het alsnog rechttrekken.”

Datakoning van de Lage Landen Michel Abbink zet het nogmaals even op een rijtje voor ons allen.

Thimo Spee
Sinds kleins af aan al bezig met onze club uit Alkmaar Zaanstreek. Na een paar jaar een seizoenkaart gehad te hebben en meer bezig te zijn met de tribune als het spel, is het nu vooral met een kritische en analytische blik ernaar te kijken. Door mijn studie journalistiek te Utrecht kan ik dat nu ook in de praktijk brengen.

Comments are closed.

0 %