Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

‘Gewilde Ouwejan mag niet naar PSV van AZ’

Thomas Ouwejan mag niet naar PSV

Thomas Ouwejan verving de geschorste Owen Wijndal tegen SC Heerenveen, maar het rondom de wedstrijd vooral over de vermeende interesse van PSV in de linksback. PSV zou hebben geinformeerd in Alkmaar naar de beschikbaarheid van Ouwejan, maar zou een resoluut nee hebben gekregen van AZ. Dit tot onvrede van Ouwejan, die de stap naar Eindhoven graag zou maken.

AZ werkt niet mee

PSV worstelt al het hele seizoen met (onder andere) de linkbackpositie en zag in Ouwejan in ieder geval een mooie tussenoplossing voor dit seizoen. De Eindhovenaren wilden de back, die in Alkmaar zijn plek kwijt is geraakt, in ieder geval huren tot het einde van het seizoen. Omdat AZ onder geen beding wil meewerken aan het versterken van een directe concurrent, is het niet tot een officieel bod gekomen.

Ouwejan teleurgesteld

Tegenover het AD laat Ouwejan weten niet blij te zijn: ‘Ja, dit neem ik AZ kwalijk’, zei Ouwejan, direct na afloop van het gewonnen uitduel met SC Heerenveen (1-2). ,,Dit is mijn dertiende jaar bij AZ. Ik heb altijd alles gegeven. Ik heb hier een zwaar halfjaar gehad. Ik heb twee seizoenen alles gevoetbald. Dan valt het rauw op je dak dat je nu bijna niks meer speelt. Nu komt PSV. Dit is zo’n mooie kans voor mij. Dan is het jammer dat AZ er zo mee omgaat.”

Gelukkig laat Ouwejan ook wel weten dat hij AZ ook wel ergens een beetje snapt om vervolgens toch zijn eigen belang voorop te stellen: ‘Je kunt het vanuit verschillende kanten bekijken. AZ denkt: we gaan onze concurrentie niet sterker maken en willen onze eigen selectie behouden. Ik sta er zo in: ik maak hier zo weinig minuten en krijg nu een mooie kans. Gun het mij.’

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk toonaangevende In de Hekken. Helpt bedrijven online groeien met 072DESIGN en is eigenaar van PGWEAR Nederland.