10-08-2019: Voetbal: AZ Stadion: Alkmaar Alkmaar Eredivisie 2019-2020 l-r
Overig nieuws

Gemeente Alkmaar stelt 10 miljoen beschikbaar voor nieuw dak

AZ en de Gemeente Alkmaar gingen op zijn zachtst gezegd niet altijd door één deur, maar dat tij lijkt gekeerd. AZ maakte bekend dat de gemeente 10 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor de bouw van het nieuwe dak. Dit zal Alkmaar doen in de vorm van een lening of garantie.

Op de site van AZ valt te lezen het college van B&W veel waarde hecht aan het belang van AZ voor de gemeente en regio en laat het ook weten begrip te hebben voor de bijzondere situatie waarin de club in terecht is gekomen. Voor het college waren deze twee zaken doorslaggevend om te voldoen aan het verzoek van AZ om mee te helpen.

Eenhoorn blij met steun

Robert Eenhoorn, die op sommige andere vlakken opmerkelijk stil blijft (…) laat weten dat het heel mooi is dat de gemeente bijspringt in deze turbulente tijden: “Door de bouw van het nieuwe dak zetten we als club een grote stap vooruit. We kunnen onze fans en zakelijke relaties straks weer een veilig, modern en comfortabel onderkomen bieden. De uitstraling van ons nieuwe stadion past bij een mooie stad als Alkmaar.”

Toekomst van AZ

Namens de gemeente laat Pieter Dijkman, projectwethouder in Alkmaar weten dat de gemeente de club graag helpt bij het herstellen van het dank in corona-tijd: “Als wij kunnen bijdragen aan een mooi en veilig stadion voor de vele voetballiefhebbers en daarmee ook aan de toekomst van AZ, dan vind ik dat we daar voor moeten gaan”.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant