Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Friday op huurbasis naar FC Twente

Fred Friday verruilt AZ op huurbasis voor FC Twente. De spits zal het komende half jaar in de Grolsch Veste actief zijn. In Alkmaar zat de Nigeriaan het laatste half jaar op dood spoor. Sterker nog, de aanvaller was veroordeeld tot het trainen bij Jong AZ en zat tijdens de competitie geen enkele keer bij de wedstrijdselectie van het eerste. Na een goede voorbereiding leek Friday nog een kans te krijgen, met als gevolg twee basisplaatsen tegen Kairat. Na het debacle tegen de Russen was het echter gedaan met de kansen voor de 23-jarige aanvalsleider.

Concurrentiestrijd

Een gelukkig huwelijk is het nooit geweest tussen Friday en AZ. De Nigeriaan werd samen met Wout Weghorst naar Alkmaar gehaald, maar wist slechts in een handvol wedstrijden zijn meerwaarde te tonen. Weghorst won dan ook eenvoudig de concurrentiestrijd en verdiende een miljoenentransfer naar Wolfsburg, daar waar Friday steeds verder zakte in de pikorde. Na vorig seizoen verhuurd te zijn aan Sparta zal de spits het ditmaal mogen proberen in Enschede. FC Twente staat momenteel op de eerste plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com