Teun Koopmeiners (2023)

Topics over alle oud-spelers, trainers en begeleiders van het eerste team.
Gesloten
SimonPoulsen
Co
Berichten: 6716
Lid geworden op: 12 aug 2017, 17:47

AZ-073 schreef: 28 sep 2020, 15:59 :lol:
Is die niet rechts ;-)
Wat bij ons rechts is, is bij hun links niet waar. :lol:
Gebruikersavatar
Dipsaus
Fanatic
Berichten: 643
Lid geworden op: 10 feb 2007, 14:53

Eerste selectie De Boer: Koopmeiners erbij, Ihattaren behoudt plek

Frank de Boer heeft vrijdag zijn eerste selectie bekendgemaakt als bondscoach van Oranje. AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners zit er voor het eerst bij.
bron: meerdere. oa. VI.nl
DeZuivelDuivel
Algemeen directeur
Berichten: 9276
Lid geworden op: 28 feb 2019, 21:40

Eindelijk dan toch opgenomen in de definitieve selectie van Oranje.
Een underdog heeft altijd strijdlust nodig.
Tijd voor een terugkeer van de cupfighter mentaliteit!
multatuli
Kristen
Berichten: 5895
Lid geworden op: 25 dec 2007, 22:50

Dipsaus schreef: 02 okt 2020, 10:22 bron: meerdere. oa. VI.nl
Fantastisch dat Koopmeiners en Wijndal erbij zitten. Zij hebben het beide echt verdiend. En volkomen terecht dat Boadu en Stengs er niet bij zitten op dit moment. Nu maar hopen dat Koopmeiners en Wijndal ook hun debuut mogen maken in 1 van de wedstrijden.
Gebruikersavatar
AZ-073
Invaller
Berichten: 2187
Lid geworden op: 07 jan 2012, 17:53
Locatie: Den Bosch

Net geplaatst stuk door VI (PRO) over het waarom van Onze Teun
Vier redenen dat Frank de Boer in Teun Koopmeiners toekomst voor Oranje ziet

Door Pieter Zwart Pieter ZwartANALYSE
In de eerste selectie van Frank de Boer als bondscoach zit één debutant: Teun Koopmeiners. Vier redenen dat de 22-jarige speler van AZ gezien wordt als een pion voor het Oranje van de toekomst.

Frank de Boer hoeft niet lang na te denken over een antwoord op de vraag waarom Teun Koopmeiners en Donyell Malen toegevoegd zijn aan de selectie van Oranje. 'Op de eerste plaats vanwege hun kwaliteit. Daarnaast denk ik dat deze twee jongens richting de toekomst heel belangrijk kunnen zijn voor het Nederlands elftal. Je wil ze al het gevoel geven wat er komt kijken bij het Nederlands elftal. Ik wil graag zien hoe ze zich gedragen. Misschien gaan ze ook minuten maken.'

Een keuze gericht op de nabije toekomst dus. In het geval van Koopmeiners vallen vier argumenten aan te voeren waarom hij zich vast in de selectie van Oranje zou kunnen gaan voetballen.

1. VEELZIJDIGHEID
Voor het derde seizoen op rij is er bij AZ discussie over de plek van Teun Koopmeiners. Waar hij zichzelf het liefst ziet als controleur in de 4-2-3-1-formatie van de Alkmaarders, schuift trainer Arne Slot hem geregeld een halve linie naar achteren. Dat had in eerste instantie te maken met een blessure van Stijn Wuytens. Met Koopmeiners vanuit de defensie kon de verzorgde opbouw zonder de Belgische linkspoot alsnog vormgegeven worden. Dat was tevens de reden dat Koopmeiners bij de start van het seizoen achterin gebruikt werd. Wuytens was vertrokken en opvolger Timo Letschert nog niet binnen, dus was het jeugdproduct wederom nodig op de plek waar hij liever niet wil spelen.

Teun Koopmeiners aan de bal als centrale verdediger tijdens het Champions League-kwalificatieduel met Dinamo Kiev.
Teun Koopmeiners aan de bal als centrale verdediger tijdens het Champions League-kwalificatieduel met Dinamo Kiev.
Dat was in de zomer van 2019 óók al een discussie. Slot en Koopmeiners hadden toen al een gesprek over de voor- en nadelen van veelzijdigheid. John van den Brom had in het voorgaande seizoen de aanvoerder van Jong Oranje ook al naar achteren gehaald. ‘We hebben afgesproken dat het in zijn belang zou zijn als Teun zich kan richten op een van de twee posities’, vertelde Slot destijds. ‘Het constant heen en weer pendelen tussen twee posities is niet ideaal voor een speler. Hij moet zich kunnen toeleggen op het verbeteren van zijn positie. Ik geef eerlijk toe dat het ideaal is voor een trainer om zo’n speler te hebben. Niet voor hem misschien, wel voor de ploeg.’

‘Als middenvelder heb ik de voorselectie van Oranje gehaald’, benadrukte Teun Koopmeiners een jaar later op het trainingscomplex van AZ, vlak voordat de A-selectie aan een zomervakantie van drieënhalve week begon. Zijn hoofdcoach bleek dat anders te zien. ‘Nadat Teun als linker centrale verdediger tegen ajax had gespeeld in de Arena, werd hij opgeroepen voor het Nederlands elftal’, zei Arne Slot daarop.

Allebei hadden ze een punt. Koopmeiners heeft zijn onomstreden status bij AZ verworven op het middenveld. Dat is ook de positie waarvoor Leeds United hem naar de Premier League zou willen halen. In de topcompetities ligt daar zijn toekomst, omdat de meeste ploegen niet zo dominant zijn als AZ en dus de tekortkomingen van Koopmeiners in duelkracht zouden kunnen compenseren. Voor zijn eigen toekomst is het dus logisch dat Koopmeiners zich in de kijker wil spelen op de plek waar hij opgeleid is. Tegelijkertijd zal De Boer het net als Slot heerlijk vinden om iemand in zijn selectie te hebben die hij op meerdere plekken moeiteloos kan inzetten. Zijn veelzijdigheid is voor Koopmeiners zowel een vloek als een zegen.

2. LINKSPOOT
De belangrijkste pre voor Teun Koopmeiners is misschien wel dat hij een linkspoot is. Die zijn dusdanig schaars in het internationale voetbal dat hun marktwaarde de lucht in schiet. Nathan Aké kan daar sinds afgelopen zomer over meepraten. Hij kwam op voorspraak van Pep Guardiola naar Manchester City, omdat de Catalaanse manager vond dat de opbouw stroef verliep in afwezigheid van de linksbenige Aymeric Laporte. Ole Gunnar Solskjær had Aké dolgraag naar die andere grote club in Manchester gehaald. Na een confrontatie met AFC Bournemouth vertrouwde hij de Nederlander voor het oog van de camera toe dat hij een linksbenige centrale verdediger nodig had. Arsenal is nu al dolgelukkig omdat het gelukt is met Gabriel Magalhães bij Lille een voetballer op te halen die aan dat profiel voldoet.

Linkspoten zijn zo populair omdat zij van achteruit kunnen zorgen voor meer diepgang en variatie. Waar een rechtspoot die op links speelt in de opbouw vaak wat meer gesloten staat, zal die eerder kiezen voor een pass breed op de andere centrale verdediger, terug naar de keeper of richting het vaak overvolle middenveld. Een linkspoot kan op die plek makkelijker over de bal heen kijken, linies overslaan of zoeken naar diepgaande spelers.

Bovenstaande assist uit de topper tegen ajax is daar een goed voorbeeld van. Koopmeiners ontvangt de bal onder druk in zijn eigen zestien. Als hij rechtsbenig was geweest, dan was terug op Marco Bizot waarschijnlijk de enige optie geweest. Als linkspoot kijkt Koopmeiners daarentegen over de bal heen en lanceert hij Oussama Idrissi in de diepte. Dat blijkt de beslissing in de door AZ met 0-2 gewonnen wedstrijd.

Als middenvelder heeft Koopmeiners datzelfde wapen tot zijn beschikking. In aanloop naar de 1-1 tegen Fortuna Sittard steekt hij in bovenstaande situatie bijvoorbeeld Zakaria Aboukhlal weg op links. Deze pass tussen twee tegenstanders door is typisch zo'n bal die een rechtspoot minder makkelijk geeft, omdat bij een aanname met rechts de hoek richting Aboukhlal veel lastiger geweest zou zijn.

Koopmeiners heeft de pech dat Oranje links achterin al extreem luxe bezet is. Met Aké en Daley Blind heeft De Boer - zelf ook een linkspoot geweest - twee linkspoten tot zijn beschikking die daar bij hun club spelen. Virgil van Dijk speelt als rechtspoot bij Liverpool altijd aan de linkerkant van het centrum en is daar ook bij het Nederlands elftal als aanvoerder onomstreden naast Matthijs de Ligt. De kansen lijken daarom in eerste instantie voor Koopmeiners te liggen op het middenveld. Daar is hij Tonny Vilhena gepasseerd in de pikorde. Kevin Strootman is de enige andere linkspoot op het middenveld die in de selectie zit.

Koopmeiners kan met name interessant zijn voor de wedstrijden waarin tegenstanders besluiten om mandekking uit te voeren op Frenkie de Jong. Die kiest er in dat soort gevallen vaak voor om te gaan zwerven van zijn geliefde linkerkant richting de rechterflank. Op dat soort momenten komt Marten de Roon nu links centraal op het middenveld uit. Daar heeft hij niet de specifieke kwaliteiten om het spel te versnellen. Koopmeiners zou dat wél kunnen. Tegen kwalitatief minder sterke opponenten zou hij in theorie een complementair duo kunnen vormen met De Jong.

3. MEESTER VAN DE PASS
Afgelopen seizoen is er geen speler in de Eredivisie die meer succesvolle passes heeft gegeven dan Teun Koopmeiners. Met 1791 ballen die een ploeggenoot bereikten, blijft hij Stijn Wuytens en Daley Blind ruim voor. Dat vertelt iets over de rol van Koopmeiners als verbindingsspeler in het combinatievoetbal van AZ. Hij is vaak aanspeelbaar en blijkt dan in staat om een medespeler aan het werk te zetten.

Meeste succesvolle passes in Eredivisie 2019/20
Speler Passes succesvol
Koopmeiners, Teun 1791
Wuytens, Stijn 1671
Blind, Daley 1615
Botman, Sven 1484
Martínez, Lisandro 1464
De grootste winstmarge voor Koopmeiners ligt erin om nog vaker vooruit te spelen. Tegen Dinamo Kiev speelde hij bijvoorbeeld liefst 115 keer heen en weer met Ron Vlaar, die naast hem stond in het centrum van de verdediging.

Helemaal incidenteel is dat niet. Waar Koopmeiners bovenaan staat in het klassement van succesvolle passes, moet hij Lisandro Martínez en Daley Blind voor zich laten als we kijken naar passes die richting de helft van de tegenstander gaan. In het laatste derde daalt Koopmeiners zelfs naar de veertiende positie. Fredrik Midtsjø, Adam Maher, Mohamed Ihattaren en Calvin Stengs passeren hem dan bijvoorbeeld. De afgelopen twee seizoenen is Koopmeines in de Eredivisie ook niet verder gekomen dan drie assists en creëert hij ongeveer een keer per wedstrijd een kans voor een ploeggenoot. Gezien zijn vele optredens achterin is dat gedeeltelijk te verklaren, maar daar ligt duidelijk ruimte voor verbetering.

Meeste succesvolle passes in Eredivisie 2019/20
Speler Succesvol Helft tegenstander Laatste derde
Koopmeiners, Teun 1791 759 327
Wuytens, Stijn 1671 426 69
Blind, Daley 1615 913 386
Botman, Sven 1484 469 128
Martínez, Lisandro 1464 810 297
De afgelopen twee seizoenen is Koopmeines in de Eredivisie ook niet verder gekomen dan drie assists en creëert hij ongeveer een keer per wedstrijd een kans voor een ploeggenoot. Gezien zijn vele optredens achterin is dat gedeeltelijk te verklaren, maar daar ligt duidelijk ruimte voor verbetering.

4. STRAFSCHOPSPECIALIST
Achttien keer had Teun Koopmeiners een penalty raak geschoten voordat PEC Zwolle-doelman Michael Zetterer zijn imposante reeks op 23 februari een halt toeriep. Erg van slag leek Koopmeiners daar niet van, want nog in dezelfde wedstrijd mikte hij twee keer raak vanaf elf meter. Na zijn benutte pogingen in de huidige jaargang tegen Viktoria Plzen en Jong Wit-Rusland staat de teller op 23 uit 24. Daarmee mag Koopmeiners zich met recht een strafschopspecialist noemen.

Aangezien in vrijwel alle competities op dit moment vijf keer gewisseld mag worden en coaches in verlengingen soms ook nog extra opties krijgen, kan het een groot voordeel zijn om in een eindtoernooi een speler te kunnen brengen voor een strafschoppenserie. Wanneer Frank de Boer als bondscoach niet hetzelfde penaltytrauma wil beleven als tijdens zijn actieve loopbaan, dan heeft hij met Koopmeiners een perfecte troef achter de hand.

Data via Opta Sports
Kristen Nygaard: Wat een parel! https://www.youtube.com/watch?v=aOoIME2NSG0"
Gebruikersavatar
AZA'dam
Invaller
Berichten: 2283
Lid geworden op: 09 dec 2010, 08:45

Arme Teun, dankzij Bizot werd zijn gemiste strafschop toch nog van cruciaal belang. Dat verzin je toch niet...
ForzAZ
Barry
Berichten: 4605
Lid geworden op: 18 dec 2004, 20:46
Locatie: Uitgeest

AZA'dam schreef: 04 okt 2020, 16:33 Arme Teun, dankzij Bizot werd zijn gemiste strafschop toch nog van cruciaal belang. Dat verzin je toch niet...
Nee en toch was ik boos op hem hoe hij die penalty nam. Te hautain. Hard in de kruising hoeft echt niet. Doet ie normaal ook niet. Na vorige week weer een dure les voor Teun. Een ezel .......
AZuid-Scharwoude
Invaller
Berichten: 2264
Lid geworden op: 19 okt 2009, 15:00

Wel goed dat hij dit seizoen nog gewoon bij AZ speelt. Hij gaf na de wedstrijd aan dat hij zeker blijft.
Gebruikersavatar
salmonyappi
Harde Kern
Berichten: 16394
Lid geworden op: 14 jan 2005, 09:28
Locatie: Heiloo

AZA'dam schreef: 04 okt 2020, 16:33 Arme Teun, dankzij Bizot werd zijn gemiste strafschop toch nog van cruciaal belang. Dat verzin je toch niet...
Ach, dat is toch de wereld op z’n kop.....
Het was koddig om te zien dat hij zei “als ik die penalty maak is het 0-5 en klaar”, maar het was toch met 0-4 al klaar?! Dan zou nu het missen van de penalty de oorzaak zijn? Wat je zegt: arme Teun.
Het was ook lief dat niemand bij AZ de naam Marco noemde maar “persoonlijke fouten” als oorzaak gaven........ze moeten die gozer alle hoeken van het veld laten zien en kielhalen!
Het is geen hom, het is geen kuit, 't is voetbalkaviaar !!
Gebruikersavatar
pAZcal
Kristen
Berichten: 5514
Lid geworden op: 17 mei 2006, 18:52
Locatie: Leiden

salmonyappi schreef: 04 okt 2020, 22:04 Ach, dat is toch de wereld op z’n kop.....
Het was koddig om te zien dat hij zei “als ik die penalty maak is het 0-5 en klaar”, maar het was toch met 0-4 al klaar?! Dan zou nu het missen van de penalty de oorzaak zijn? Wat je zegt: arme Teun.
Het was ook lief dat niemand bij AZ de naam Marco noemde maar “persoonlijke fouten” als oorzaak gaven........ze moeten die gozer alle hoeken van het veld laten zien en kielhalen!
Hier moest ik ook om lachen. Ik zei toen ik dit hoorde: dan was het vast 5-5 geworden.
DeZuivelDuivel
Algemeen directeur
Berichten: 9276
Lid geworden op: 28 feb 2019, 21:40

Laten we eerlijk zijn, die strafschoppen mist hij normaal niet, hoe die ze ook neemt.
Misschien is het een soort metafoor waarmee hij het boetekleed aantrekt.

Wie verzint het namelijk om na het missen van de 5-0 in een voetbalwedstrijd te claimen dat hij de schuldige is aan het gelijkspel dat daarop volgt?
Een underdog heeft altijd strijdlust nodig.
Tijd voor een terugkeer van de cupfighter mentaliteit!
Gebruikersavatar
Dario Hubner
Oude garde
Berichten: 1136
Lid geworden op: 24 feb 2017, 14:40
Locatie: Amsterdam

pAZcal schreef: 04 okt 2020, 22:52 Hier moest ik ook om lachen. Ik zei toen ik dit hoorde: dan was het vast 5-5 geworden.
Ik kon er bijna wel om janken. Zet ook na de wedstrijd je club nog maar even voor joker....
AZ fanatic 4-life
Fanatic
Berichten: 631
Lid geworden op: 28 feb 2004, 12:12
Locatie: alkmaar

Dario Hubner schreef: 05 okt 2020, 10:39 Ik kon er bijna wel om janken. Zet ook na de wedstrijd je club nog maar even voor joker....
Je kan het ook zien als een aanvoerder die zijn keeper niet publiekelijk wilt laten vallen. Ik had ook een ander antwoord gegeven maar ik zie het liever zo i.p.v. een Berghuis die zijn team voor de camera even laten vallen.

Als het in de kleedkamer maar even geknetterd heeft...
Gebruikersavatar
Dario Hubner
Oude garde
Berichten: 1136
Lid geworden op: 24 feb 2017, 14:40
Locatie: Amsterdam

AZ fanatic 4-life schreef: 05 okt 2020, 11:26 Je kan het ook zien als een aanvoerder die zijn keeper niet publiekelijk wilt laten vallen. Ik had ook een ander antwoord gegeven maar ik zie het liever zo i.p.v. een Berghuis die zijn team voor de camera even laten vallen.

Als het in de kleedkamer maar even geknetterd heeft...
Er was geen afweging tussen Bizot laten vallen en een oliekoekedomme opmerking plaatsen. En het team laten vallen had hij prima mogen doen, mits hij zichzelf dan ook even mee-analyseerde
Gebruikersavatar
Kilkenny
Moderatort
Berichten: 8331
Lid geworden op: 22 feb 2005, 21:24
Locatie: Alkmaar

AZ fanatic 4-life schreef: 05 okt 2020, 11:26 Als het in de kleedkamer maar even geknetterd heeft...
Ik krijg nou nooit het gevoel dat Koopmeiners iemand is die het laat 'knetteren' in de kleedkamer. Hij stond bepaald niet pislink de pers te woord, maar erg bleu en terneergeslagen. Ik heb het idee dat hij moet gaan leren dat aanvoerder zijn meer inhoud dan een speech-je houden in een kringetje voorafgaand aan een wedstrijd en een 'kom op jongens we moeten zo doorgaan' in de pauze. Goed dat hij ook de pers te woord staat vlak na zo'n afgang, maar het is allemaal zo vlak.

Hij zou tijdens de wedstrijd op moeten staan. Het goede voorbeeld geven, vooropgaan in de strijd. Medespelers coachen en bijsturen en soms een schop onder hun hol geven. Het team goed neerzetten, de speelwijze weer oppakken. Ik zie dat allemaal niet gebeuren, hij gaat gewoon mee in de malaise.

Kort gezegd, wees af en toe eens een klootzak Teun! Niet zo fokking aardig de hele tijd.
_________________
"I don't know that!"
multatuli
Kristen
Berichten: 5895
Lid geworden op: 25 dec 2007, 22:50

Kilkenny schreef: 07 okt 2020, 15:31 Ik krijg nou nooit het gevoel dat Koopmeiners iemand is die het laat 'knetteren' in de kleedkamer. Hij stond bepaald niet pislink de pers te woord, maar erg bleu en terneergeslagen. Ik heb het idee dat hij moet gaan leren dat aanvoerder zijn meer inhoud dan een speech-je houden in een kringetje voorafgaand aan een wedstrijd en een 'kom op jongens we moeten zo doorgaan' in de pauze. Goed dat hij ook de pers te woord staat vlak na zo'n afgang, maar het is allemaal zo vlak.

Hij zou tijdens de wedstrijd op moeten staan. Het goede voorbeeld geven, vooropgaan in de strijd. Medespelers coachen en bijsturen en soms een schop onder hun hol geven. Het team goed neerzetten, de speelwijze weer oppakken. Ik zie dat allemaal niet gebeuren, hij gaat gewoon mee in de malaise.

Kort gezegd, wees af en toe eens een klootzak Teun! Niet zo fokking aardig de hele tijd.
Zo heeft iedere speler zijn eigen rol en stijl. Ik denk dat Koopmeiners in de kleedkamer echt zijn mond wel open trekt tegen medespelers die het niet goed doen. Coachen in het veld zie ik hem ook wel doen, maar het zit denk ik niet in zijn aard om een speler helemaal verrot te schelden. Verder brengt hij met zijn manier van spelen wel rust in het spel van AZ. Het opzwepen van medespelers dat is De Wit wel weer toevertrouwd.
ForzAZ
Barry
Berichten: 4605
Lid geworden op: 18 dec 2004, 20:46
Locatie: Uitgeest

Kilkenny schreef: 07 okt 2020, 15:31 Ik krijg nou nooit het gevoel dat Koopmeiners iemand is die het laat 'knetteren' in de kleedkamer. Hij stond bepaald niet pislink de pers te woord, maar erg bleu en terneergeslagen. Ik heb het idee dat hij moet gaan leren dat aanvoerder zijn meer inhoud dan een speech-je houden in een kringetje voorafgaand aan een wedstrijd en een 'kom op jongens we moeten zo doorgaan' in de pauze. Goed dat hij ook de pers te woord staat vlak na zo'n afgang, maar het is allemaal zo vlak.

Hij zou tijdens de wedstrijd op moeten staan. Het goede voorbeeld geven, vooropgaan in de strijd. Medespelers coachen en bijsturen en soms een schop onder hun hol geven. Het team goed neerzetten, de speelwijze weer oppakken. Ik zie dat allemaal niet gebeuren, hij gaat gewoon mee in de malaise.

Kort gezegd, wees af en toe eens een klootzak Teun! Niet zo fokking aardig de hele tijd.
Ik hoop dat Bruno Martins Indri zich op training, in de kleedkamer en in de wedstrijd laat gelden. Het is inderdaad veel te timide bij AZ. Ik zie Teun ook niet in het veld de boel tijdens de wedstrijd opzwepen. Niemand. Een klootzak als Weghorst heeft deze groep nodig, die lijkt het zich veel te snel ergens bij neer legt en er niet tegen kan vechten!

Na Vlaar, Clasie en nu BMI zou dat toch geen probleem meer mogen zijn. Daar kan Teun als aanvoerder dan weer wat van leren.
Gebruikersavatar
leszz
Reservespeler
Berichten: 1707
Lid geworden op: 10 aug 2015, 09:28

ForzAZ schreef: 07 okt 2020, 16:41 Ik hoop dat Bruno Martins Indri zich op training, in de kleedkamer en in de wedstrijd laat gelden. Het is inderdaad veel te timide bij AZ. Ik zie Teun ook niet in het veld de boel tijdens de wedstrijd opzwepen. Niemand. Een klootzak als Weghorst heeft deze groep nodig, die lijkt het zich veel te snel ergens bij neer legt en er niet tegen kan vechten!

Na Vlaar, Clasie en nu BMI zou dat toch geen probleem meer mogen zijn. Daar kan Teun als aanvoerder dan weer wat van leren.
Vlaar is groot maar is ook gewoon een zacht mannetje, Clasie zie ik dit ook niet doen. Wir weet Bruno of Timo
Az564
Oude garde
Berichten: 1076
Lid geworden op: 12 jun 2007, 10:14

Haasje voor Koop
Gebruikersavatar
~AZ~
Kristen
Berichten: 5606
Lid geworden op: 20 jul 2013, 13:00

Az564 schreef: 07 okt 2020, 17:41 Haasje voor Koop
Dik verdiend en het mocht eens tijd worden.
Gesloten