Wedstrijden

Fit AZ ontmoet gehavend Feyenoord

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

John van den Brom beschikt morgen over een nagenoeg fitte selectie als AZ het in Rotterdam opneemt tegen Feyenoord. Enkel Alireza Jahanbakhsh is een twijfelgeval. De Iraniër viel vorige week tegen Excelsior geblesseerd uit en trainde gister voor het eerst mee met de groep. Rens van Eijden zal ontbreken vanwege een schorsing. De personele problemen bij Feyenoord zijn een stuk groter. Giovanni van Bronckhorst kan geen beroep doen op Kongolo, Elia, Jones, Vejinovic en Basaçikoglu.

Tankovic

Tonny Vilhena kan wel meedoen bij de Rotterdammers. Er loopt inmiddels een onderzoek naar de middenvelder vanwege een vermeende elleboogstoot vorige week richting Pogba. Feyenoord ging echter in beroep tegen een voorgestelde schorsing van vier wedstrijd, waarvan één voorwaardelijk, waardoor hij tegen AZ toch inzetbaar is. Bij de gasten is Muamer Tankovic speelgerechtigd. De aanvaller kreeg afgelopen week een rode kaart bij Jong AZ maar kan toch aantreden tegen de koploper. Schorsingen in de Tweede Divisie tellen namelijk niet mee voor de eredivisie.

Paintballen

De Alkmaarders hadden voor het eerst sinds weken geen midweekse wedstrijd en hebben daarom voor een ietswat alternatieve voorbereiding gekozen. ‘We zijn dinsdag, om ’t koppie even leeg te maken, gaan paintballen. Dat was leuk en pijnlijk. Ik ben zelf hard in mijn nek en op mijn duim geraakt. Maar ik heb genoten van het plezier bij die gasten. Ik geloof dat ze dachten dat ze in een film speelden. Het ging er serieus aan toen. We zullen zondag zien wat het heeft opgeleverd’, aldus Van den Brom op AZ.nl.

Recente historie

De laatste jaren heeft AZ het moeilijk in de Kuip. In de afgelopen seizoenen wisten de Alkmaarders slechts twee punten te behalen in de Maasstad. Twee seizoenen geleden was de ploeg van John van den Brom nog dichtbij een stunt, maar redde Clasie diep in blessuretijd een punt voor zijn ploeg. De laatste twee ontmoetingen gingen met 3-1 verloren, waaronder de halve finale voor de KNVB beker vorig seizoen.

2012/2013: 3-1
Boëtius, Clasie, Vilhena (Feyenoord) Beerens (AZ)
2013/2014: 2-2
Te Vrede, Immers (Feyenoord) Jóhannsson 2x (AZ)
2014/2015: 2-2
Clasie, Kazim-Richards (Feyenoord) Hoedt, Tankovic (AZ)
2015/2016: 3-1
Kuyt 3x (Feyenoord) Van Overeem (AZ)
2015/2016 (beker)
Henriksen ed, Kramer, Kuyt (Feyenoord) Henriksen (AZ)

Vermoedelijke opstelling: Krul; Johansson, Vlaar (c), Luckassen, Haps; Van Overeem, Wuytens, Seuntjens; Jahanbakhs, Weghorst, Dos Santos

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com