Wedstrijden

FIFA geeft uitsluitsel: Contracten lopen tot einde seizoen

De FIFA heeft dinsdagmiddag duidelijkheid verschaft over de spelerscontracten. De mondiale voetbalbond schrijft voor dat de contracten doorlopen tot het moment dat het seizoen is uitgespeeld. Dat houdt bijvoorbeeld in dat spelers die reeds verkocht zijn ook na 30 juni nog tot de beschikking staan van de verkopende clubs. Zo zullen de contracten van bijvoorbeeld Ron Vlaar en Stijn Wuytens ook niet op 30 juni aflopen maar pas later. Het duo kan zodoende gewoon deelnemen aan een eventuele hervatting van de competitie.

Volgens het Algemeen Dagblad zet de KNVB in ieder geval in op een hervatting van de competitie. De bond hoopt dat het RIVM groen licht geeft aan de clubs om medio mei de trainingen te hervatten. De eredivisie zou dan half juni weer beginnen met de inhaalwedstrijden AZ-Feyenoord en FC Utrecht-Ajax. In het weekend van 19 t/m 21 juni zou de competitie dan volledig hervat moeten worden.

Zowel de eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie zouden eind juli afgerond moeten zijn, waarna een uitgeklede versie van de play-offs plaats zal vinden. In plaats van een uit- en thuiswedstrijd zal er maar een wedstrijd gespeeld worden, waarbij het hoogstgeplaatste team thuis speelt. Na afloop van de competitie zal er dan een mini break zijn van een week, waarna de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 zal moeten starten.

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com