Elftal en Technische staf

Ferdy Druijf maakt seizoen af bij NEC

Niet FC Den Bosch, Cambuur, Willem II of FC Twente maar NEC heeft de slag gewonnen om Ferdy Druijf. De Nijmegenaren huren de aanvaller tot het einde van het seizoen van AZ. Morgen zal de deal officieel worden beklonken.

Druijf maakt dit seizoen furore bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie maar mag ondanks veertien doelpunten tijdelijk vertrekken. Door de terugkeer van Boadu en Mihalik staan er vier spitsen in de pikorde boven Druijf voor een plek in AZ 1.

Ontwikkeling

Bovendien kan het voor gaan komen dat het herstelde duo eerst enkele minuten gaat maken bij Jong AZ alvorens ze aansluiten bij de wedstrijdselectie van AZ 1. Dat zou ten koste kunnen gaan van Druijf bij Jong AZ. De Alkmaarse leiding gaf daarom enkele weken geleden aan in te stemmen met een tijdelijk vertrek van de topschutter om elders, onder meer druk en weerstand, ervaring op te doen. Het is dan de bedoeling dat Druijf met die extra bagage volgend seizoen terugkeert.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com