AZ Jeugd

Fedde de Jong verlengt tot 2025

Fedde de Jong

AZ heeft het contract van Fedde de Jong opengebroken. De 18-jarige jeugdexponent ligt nu tot de zomer van 2025 vast in Alkmaar.

De Jong kwam in 2016 over van FC Uitgeest. Na een aantal jeugdteams te hebben doorlopen, maakte de middenvelder in augustus 2020 op bezoek bij NAC zijn debuut voor het beloftenteam van de Alkmaarders. Sindsdien speelde De Jong 48 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en zeven assists.

Fedde de Jong: ‘Vertrouwen vanuit de club’

“Ik heb altijd het vertrouwen gevoeld vanuit de club”, vertelt De Jong op de clubwebsite. “Voor mij was het simpel: ik wil gewoon heel graag bij AZ blijven. Ik denk dat er een toekomst voor mij ligt bij deze club.”

Volgende jeugdspeler die verlengt

Fedde de Jong is de vierde jeugdspeler die in korte tijd zijn contract bij AZ verlengt. Eerder deze maand braken de Alkmaarders ook al de contracten van Mexx Meerdink, Iman Griffith en Myron van Brederode open.

Beeld: Soccrates

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %