Elftal en Technische staf

FC Utrecht gaat voor dubbelslag: Seuntjens én Maher

FC Utrecht hoopt zich op korte termijn te versterken met Mats Seuntjens en Adam Maher. Beide middenvelders speelden afgelopen jaargang een belangrijke rol in de tweede seizoenshelft en hebben John van den Brom dusdanig overtuigd dat hij het duo mee wil nemen naar de Domstad. Maher gaf vorige week te kennen zijn aflopende contract niet te verlengen en is zodoende transfervrij. Dit ondanks een unieke aanbieding van de technische leiding in Alkmaar. De Marokkaan stond ook in de belangstelling van Feyenoord maar heeft de Rotterdammers inmiddels afgezegd. Maher lijkt een voorkeur te hebben voor een hereniging met Van den Brom.

Mats Seuntjens ligt nog één seizoen vast in Alkmaar en dus zal FC Utrecht een afkoopsom moeten betalen voor de Bredanaar. AZ zal daar naar verwachting niet al te moeilijk over doen omdat Seuntjens al te horen heeft gekregen dat hij niet in de plannen voorkomt van Arne Slot. In de spits zal hij derde of vierde keuze worden, achter Myron Boadu en Ferdy Druijf, terwijl ook Bjørn Johnsen nog onder contract staat. Op het middenveld is de concurrentie ook moordend, waardoor een vertrek de meest logische optie is. Seuntjens was ook in gesprek met het Turkse Gençlerbirliği maar heeft die club inmiddels laten weten af te zien van een transfer.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com