AZJeugd

FC Utrecht beëindigt ongeslagen reeks Jong AZ

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Het is Jong AZ vanavond niet gelukt om de honderd procent score te behouden in de Jupiler League. Na zeges op FC Den Bosch en RKC Waalwijk verloren de Alkmaarders vanavond op bezoek bij Jong FC Utrecht. Heel verrassend was de nederlaag voor de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat niet. Door de interlandperiode ontbraken er al de nodige spelers bij de gasten, waaronder smaakmaker Jeremy Helmer. Omdat het eerste ook nog een oefenwedstrijd speelde bij KV Mechelen viel er weinig te kiezen voor de technische staf van Jong AZ.

Beslissing

Ondanks dat boden de Alkmaarders prima tegenstand. Gedurende de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht, al vielen er weinig kansen te noteren. Nick Olij leek een keer kansloos op een vrije trap van Bilal Ould-Chikh, maar de inzet van het talent spatte op de binnenkant van de kruising uiteen. Aan de andere vierde Tijjani Reijnders al bijna zijn doelpunt, alleen belandde zijn geplaatste bal op de paal. Uiteindelijk was het een eigen doelpunt van Pantelis Hatzidiakos die Utrecht op voorsprong bracht. De jonge verdediger gleed op ongelukkige wijze een voorzet achter zijn eigen doelman. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Opstelling Jong AZ: Olij; Church, Hatzidiakos, Bakker, Kramer; Regeling (68′ Springer), Reijnders, Hoedemakers; Hardijk (68′ Koreniuk), Druijf, El Hasnaoui (86′ Fase)

Doelpunten: 64′ Hatzidiakos (e.d.) 1-0

Foto: Pro Shots | Remko Kool

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com