Wedden op voetbal

Overig nieuws

FC Twente vraagt geen huur: ‘We willen niet verdienen aan leed AZ’

De Grolsch veste is de plek waar AZ tegen Royal Antwerp gaat spelen

FC Twente zal geen huur vragen aan AZ voor het gebruik van de Grolsch Veste komende donderdag, dat meldt Paul van der Kraan tegenover het Tubantia. ‘Hoewel de situaties met ons dakdrama niet vergelijkbaar zijn, weten wij uit eigen ervaring hoe het is om door een ongeluk niet in eigen huis te kunnen spelen’, stelt de directeur van de Tukkers. ‘Maar daarnaast is ons er ook veel aan gelegen om weer enige goodwill in de eredivisie te hebben. Er is in het verleden nogal wat gebeurd rond onze club. Daarna zijn we een jaar uit de eredivisie geweest. Nu we terug zijn, hechten we er erg aan om weer normale verhoudingen te hebben met de andere clubs, de andere supporters en de KNVB. Dat is ons ook wat waard. Dit kan er een steentje aan bijdragen.’

Vijf locaties

AZ speelt komende donderdag om 20:30 in de Grolsch Veste tegen het Belgische Royal Antwerp. Eerder werd gekozen voor het stadion van ADO Den Haag als uitvalsbasis, maar dat was vanwege spanningen tussen de fans van ADO en Antwerp geen optie. Er werd door de Alkmaarders bij vijf clubs geinformeerd naar een alternatieve locatie, waarna de keuze uiteindelijk is gevallen op het stadion in Enschede.

Aanbod

FC Twente bood direct na het instorten van het dak in het AFAS Stadion de eigen thuisbasis al aan, maar dit werd vanwege de reistijd niet als ideaal ervaren door de Alkmaarse leiding. Het lijkt er dan ook op dat een verhuizing naar Enschede eenmalig is. AZ betaalt overigens wel de extra kosten die zijn gemoeid met de organisatie. Denk hierbij aan extra schoonmaakkosten, de inzet van verkeersregelaars, preparatie van het veld, het aanpassen van de boarding etc. Deze kosten zouden enkele tienduizenden euro’s bedragen.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com