AZ Jeugd

Fc Groningen geeft Jong AZ pak slaag in Wijdewormer

Jong AZ heeft vandaag met maar liefst 0-5 op de broek gekregen van Fc Groningen. Voor de talenten van AZ zat het er geen moment in vanavond.

Dat Fc Groningen deze wedstrijd moest winnen was bekend. De “trots van het Noorden” beleeft een uitermate teleurstellend seizoen nadat het vorig jaar ook al een ronduit dramatisch seizoen kende. Dick Lukkien stuurde dan ook zijn sterkste elftal het veld in. Voor beide teams was het de tweede wedstrijd in vier dagen. Jong AZ begon de wedstrijd met vijf andere spelers in de basis dan de vorige. Ook Poku en Addai waren er niet bij i.v.m. verplichtingen bij AZ 1.

Matig verdedigend Jong AZ

In de negende minuut was het al raak voor Groningen. Maxim Dekker kreeg twee kansen om uit te verdedigen, en deed dat twee keer verrassend matig. Daarna lag het achterin helemaal open en kon Groningen makkelijk binnentikken. De 0-2 viel voor rust uit een corner. Jong AZ had bijzonder weinig in de melk te brokkelen.

Groningen loopt uit

In de tweede helft werd de avond voor de AZ jeugd alleen maar vervelender. Postema scoorde 0-3 en kort daarna werd het uit weer een corner 0-4. Het verdedigen van corners tegen fysiek sterke teams blijft een leerpunt voor de jongelingen van AZ. In de 84e minuut was het Groningse feest compleet met de 0-5.

Zo zagen de AZ-talenten Fc Groningen wat dichterbij kruipen op de ranglijst. Jong staat momenteel op de achtste plek in de KKD.

 

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %