Elftal en Technische staf

FC Groningen en AZ bijna akkoord over Bel Hassani

Het lijkt erop dat Iliass Bel Hassani op korte termijn AZ gaat verlaten. In het Dagblad van het Noorden bevestigt Ron Jans dat FC Groningen met de Alkmaarders in onderhandeling is over een overstap van de middenvelder. De Noorderlingen willen Bel Hassani het liefst voor een half jaar huren, met een optie tot koop. Of die constructie er gaat komen wordt op dit moment uitonderhandeld.

Het huwelijk tussen Bel Hassani en AZ is geen gelukkige. De Rotterdammer werd medio 2016 overgenomen van Heracles Almelo, maar wist nooit door te breken in de Kaasstad. In zijn eerste seizoen kwam hij nog 42 keer binnen de lijnen, maar in het jaar daarna was dat nog maar zeventien keer het gaval. Bel Hassani speelde bij AZ voornamelijk hangend op rechts en zelden op zijn eigen positie op het middenveld.

Overbodig

De technische staf gaf op die positie de voorkeur aan een ander type speler, waardoor de oud-Heraclied overbodig werd. Afgelopen zomer werd hem al te kennen gegeven dat er voor hem geen toekomst is in Alkmaar en dat hij mocht vertrekken. Bel Hassani bleef echter, waarna hij sinds enkele maanden veroordeeld is tot het trainen met de reserves.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com