AZ Jeugd

FC Den Bosch Jong AZ eindigt in brilstand

Jong AZ heeft gisteren in een weinig spectaculaire pot 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. De talenten wisten zich daarmee na twee fikse nederlagen enigszins te revancheren. 

Geen Owusu-Oduro

In het doel stond bij Jong AZ een debutant. De 18-jarige Tristan Kuijsten speelde zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal. Eerste keeper Owusu-Oduro, die vorige week zijn contract verlengde, moet misschien het doel van het ‘grote’ AZ verdedigen gezien Matty Ryan een lelijke blessure heeft opgelopen.

Weinig spektakel

Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. De wedstrijd ging gelijk op en het leek duidelijk dat beide trainers hun ploegen met dezelfde boodschap het veld in hadden gestuurd: controle behouden. Misschien logisch na de twee behoorlijke afstraffingen die Jong AZ achter de kiezen had. Meerdink zorgde nog voor enig gevaar met een schot van afstand en vlak voor rust schoot FC Den Bosch voor het eerst op doel. Beide schoten waren een prooi voor de keepers.

Nul, Nul

Ook de tweede helft zou geen spektakelstuk worden. De nummers 19 (Den Bosch) en 12 (Jong AZ) van de KKD hielden elkaar in evenwicht. De aanvallers die op het veld stonden lieten ook te weinig zien om de keepers van hun stuk te brengen. Toeschouwers Pascal Jansen en Maarten Martens zagen beide teams niet meer scoren. Het lijkt erop dat de grootste talenten uit de jeugdopleiding op dit moment wel bij de selectie van het eerste zitten.

Foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %