Supporterszaken

Fase 1 van stadionomloop klaar voor Fortuna thuis

AZ heeft de eerste benodigde vergunning binnen voor het in gebruik nemen van de stadionomloop. De club is daarom begonnen met het uitrollen van fase 1, waarbij extra horecapunten buiten het stadion worden geplaatst. AZ verwacht deze horecapunten in gebruik te kunnen nemen vanaf de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Dat maakte de club bekend op de nieuwjaarsreceptie. Na het vernieuwen van het dak werden de plannen gepresenteerd voor een nieuwe omloop rondom het stadion. De supporters werden gevraagd om een donatie en die gaven gul: er werd ruim 27.000 euro ingezameld. Nu lijkt het erop dat we snel kunnen genieten van de nieuwe omloop.

Acht extra horecapunten

De eerste thuiswedstrijd na de winterstop (tegen Vitesse op 7 januari) komt nog te vroeg, maar bij de tweede thuiswedstrijd (tegen Fortuna Sittard op 22 januari) zou fase 1 van de omloop zo goed als klaar moeten zijn. Dit betekent dat er acht extra horecapunten buiten het stadion worden geplaatst. Deze zijn vooralsnog alleen te gebruiken voor en na de wedstrijd, nog niet tijdens de wedstrijd.

Dat kan pas wanneer de volgende fase wordt afgerond. AZ zegt dat dat in de zomer van 2023 gebeurt. Dan worden o.a. de toegangspoorten verplaatst, de lexaanwand op de buitenring gemonteerd en wordt de omloop verder onderdeel van het AFAS Stadion gemaakt.

Jeroen Rooseboom de Vries
Jeroen komt al sinds zijn zevende bij AZ en heeft vanaf 2016 een seizoenskaart op vak W. Komt bij alle thuiswedstrijden en veel uitwedstrijden. Kijkt tijdens de wedstrijd liever 90 minuten naar de tribune dan naar het veld. Studeert journalistiek in Utrecht.

Comments are closed.

0 %