Overig nieuws

Extra stewards en geen bier op de Ben-Side zondag

AZ heeft in overleg met de lokale vierhoek maatregelen genomen voor de wedstrijd tussen AZ en PSV van aanstaande zondag. De meest opvallende twee zijn het feit dat er geen bier wordt geschonken op de Ben-Side en dat er extra stewards worden ingezet.

Deze maatregelen zijn genomen naar aanleiding van de incidenten rond de wedstrijd tussen AZ en West Ham United. Belangrijke veranderingen zijn de inzet van extra stewards en het verbod op alcoholverkoop voor en tijdens de wedstrijd op de Ben-Side. Na de wedstrijd is het echter wel mogelijk om het seizoen af te sluiten met een biertje.

Bovendien zijn er netten opgehangen op de Ben-Side bij de vakken W en X1 en het bezoekersvak. Er worden verschillende zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen om de wedstrijd op een verantwoorde manier te laten verlopen. Daarnaast zijn er al 43 stadionverboden uitgereikt aan individuen die betrokken waren bij het incident.

“Helaas noodzakelijk”

“Deze maatregelen zijn helaas noodzakelijk. Enerzijds geven ze een signaal af dat een incident zoals dat tegen West Ham niet opnieuw mag plaatsvinden, anderzijds helpen ze bij het veilig en goed organiseren van de wedstrijd tussen AZ en PSV. Op deze manier kan voetbal op de juiste manier worden ervaren: gezellig voor iedereen”, aldus de burgemeester.

Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur van AZ, voegt op de eigen website het volgende toe: “Het is jammer dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar na de gebeurtenissen van afgelopen week kon dat niet anders meer. AZ is volledig gecommitteerd aan het goed, voorspoedig en vooral ook veilig laten verlopen van elke wedstrijd. We zijn ervan overtuigd dat het overgrote merendeel van onze supporters daar hetzelfde over denkt. Samen maken we er een mooie, sportieve afsluiting van het seizoen van.”

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %