SupporterszakenEuropees Voetbal

Extra netten tijdens Lazio-thuis

Supporters die een ticket hebben bemachtigd voor de Ben-Side zullen de spelers van achter een net naar de kwartfinale moeten schreeuwen. AZ zelf brengt vandaag in een bericht naar buiten dat zij het treffen van voorzorgsmaatregelen nodigt acht om een nieuwe UEFA-straf te voorkomen. 

AZ hangt, naar eigen zeggen, een fixe straf boven het hoofd wanneer het AZ’ers niet lukt hun bier, aansteker of wat dan ook in de hand te houden. Het sluiten van de hele Van der Ben tribune wordt genoemd als volgende straf. Een straf met grote gevolgen voor de sfeer, inkomsten en aanzien van de club. AZ kiest er daarom voor om preventief netten te spannen voor een deel van de Van der Ben tribune. Naar verwachting zal dit voor de vakken W en X1 zijn.

De dupe

Zo vormt een groot net dus een fysieke barrière tussen de fanatieke aanhang en misschien wel de grootste Europese thuiswedstrijd van de afgelopen 5 jaar. Niet voor de eerste keer is de grote groep de dupe van het wangedrag van een kleine groep. De vakken W & X1 waren eerder dit Europese seizoen al gesloten om dezelfde reden als nu: het gooien van voorwerpen op het veld.

Drink je bier gewoon op, hou je zooi bij je en schreeuw AZ naar voren.
Dat zou moeten lukken, toch?

Foto: Johannes 

Jordy Breet
Op 7 jarige leeftijd met Pa mee naar de Alkmaarderhout voor de afscheidswedstrijd van Peter Wijker, vervolgens nooit meer weggegaan. Tegenwoordig present in vak W op de van der Ben tribune. Undercover woonachtig in Haarlem. Geïnteresseerd in Europese supporterscultuur. Krijgt kippenvel van juichende mensenmassa's.

    Comments are closed.

    0 %