Elftal en Technische staf

Extra getraind AZ op jacht naar driepunter in Rotterdam

AZ-verdediger Milos Kerkez

AZ reist zondag af naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Excelsior. De ploeg van Pascal Jansen was afgelopen week vrij van midweekse verplichtingen en heeft daardoor meer uren op het trainingsveld doorgebracht dan normaal.

“Dat is ook wel een keer goed,” vertelt Jansen over de extra trainingsuren tegenover het Noordhollands Dagblad. “Maar het ritme met doordeweekse wedstrijden voelt toch het meest prettig. Dat zit in ons dna.”

AZ-trainer Pascal Jansen

Met het wegvallen van Zinho Vanheusden zijn de opties van de oefenmeester van de Alkmaarders verder afgenomen nadat Bruno Martins Indi eerder al geblesseerd uitviel. Om toch met genoeg verdedigers te kunnen trainen, verschenen jeugdspelers Wouter Goes en Sem Dekkers deze week op het trainingsveld. Het tweetal zal zondag echter niet bij de selectie aansluiten, aangezien zij wedstrijden met de Onder 18 en Jong AZ afwerken.

Pavlidis en Evjen

Naast Vanheusden en Martins Indi kan Jansen tegen Excelsior nog altijd geen beroep doen op Vangelis Pavlidis en Hakon Evjen. De hoofdtrainer is positief gestemd over het herstel van de twee aanvallers, zo laat hij weten via de officiële kanalen. “Pavlidis is individueel bezig op het veld. Wellicht kan Evjen in de loop van volgende week ook naar buiten. Ze trainen met steeds meer weerstand en prikkels.”

Vangelis Pavlidis zeker een maand uit de roulatie met een blessure

Excelsior

Promovendus Excelsior kende een goede start met twee zeges uit de eerste twee wedstrijden, maar de laatste weken zijn de resultaten niet om over naar huis te schrijven. De laatste vier competitiewedstrijden pakten de Rotterdammers slechts één punt en vorige week verloor het met liefst 7-1 van Ajax. De ploeg van Dijkhuizen herstelde zich in het bekertoernooi wel weer goed door met 5-1 te winnen van MVV.

De laatste keer dat AZ en Excelsior tegenover elkaar stonden in Rotterdam was op mei 2019: er werd toen met 4-2 verloren. Voor de laatste zege van de Alkmaarders gaan we terug naar maart 2018.

Aftrap

Excelsior – AZ begint zondag om 12:15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout. In het Van Donge en De Roo Stadion worden de Alkmaarders gesteund door een vol uitvak. Wie er niet bij is kan de wedstrijd live kijken op ESPN, daarnaast verschijnt er na afloop van de wedstrijd een wedstrijdverslag op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %