Elftal en Technische staf

Evjen terug bij selectie voor kraker tegen PSV, ook De Wit is inzetbaar

Håkon Evjen is de komende periode niet beschikbaar bij AZ vanwege een blessure

Håkon Evjen is volledig hersteld van zijn blessure en keert vanavond weer terug bij de wedstrijdselectie van AZ. Ook Dani de Wit mag weer meedoen tegen PSV.

Evjen lag de afgelopen maanden uit de roulatie met een enkelkwetsuur, die hij op 11 september tegen FC Twente opliep. De Noor zal niet meteen in de basis kunnen starten. Jansen laat weten dat Evjen hooguit een halfuur kan meedoen.

Dani de Wit

Dani de Wit pakte tegen FC Volendam een directe rode kaart en bekeek de afgelopen wedstrijd tegen RKC vanuit het uitvak. Omdat AZ afgelopen week niet akkoord ging met zijn schorsing van drie wedstrijden, waarvan één onvoorwaardelijk, is deze opgeschort. Daardoor is de aanvallende middenvelder tegen PSV weer inzetbaar.

Dani de Wit en Vangelis Pavlidis zijn er tegen PSV weer bij. Ook Evjen keert terug bij AZ.

Pascal Jansen kan in de topper op bezoek in Eindhoven ook weer volledig beschikken over Pavlidis, die de afgelopen weken al af en toe inviel. Bruno Martins Indi is nog niet inzetbaar.

PSV

AZ treft met PSV de koploper van de Eredivisie. De ploeg van Ruud van Nistelrooij was vorige week na negentig minuten in de Arena de sterkste en nam zo de leiding over van Ajax. Ook overwinterde PSV in de Europa League. De Eindhovenaren kunnen tegen AZ niet beschikken over Saibari, Van Ginkel en Boscagli.

Vol uitvak

AZ wordt in het Philips gesteund door een vol uitvak. Liefst 1600 supporters reizen de ploeg achterna op jacht naar de drie punten. Vorige week in Waalwijk was het uitvak ook al goed gevuld.

Håkon Evjen is volledig hersteld van zijn blessure en keert vanavond weer terug bij de wedstrijdselectie van AZ. Ook Dani de Wit mag weer meedoen tegen PSV.

AZ laatste drie ontmoetingen de sterkste

De laatste drie ontmoetingen tussen PSV en AZ in Eindhoven trokken de Alkmaarders telkens aan het langste eind. Zo werd het vorig seizoen 1-2, in 2020-2021 1-3 en het seizoen daarvoor zelfs 0-4. Dani de Wit maakte toen een schitterend doelpunt.

Aftrap

PSV – AZ begint zaterdag om 21:00 uur. De wedstrijd is live te volgen op ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %