*Mohamed Taabouni* of AZ Alkmaar U23, *Kenzo Goudmijn* of AZ Alkmaar U23, *Hakon Evjen* of AZ Alkmaar U23, *Emir Biberoglu* of AZ Alkmaar U23, *Jelle Duin* of AZ Alkmaar U23, *Peer Koopmeiners* of AZ Alkmaar U23
Wedstrijden

Evjen en Taabouni dirigeren Jong AZ langs Utrecht

Håkon Evjen en Mohamed Taabouni hebben Jong AZ vanavond langs hun leeftijdsgenoten van Jong FC Utrecht geloodst. Beide talenten waren verantwoordelijk voor een treffer en een (voor)assist bij de 3-2 overwinning van hun ploeg. De eveneens sterk spelende Kenzo Goudmijn was verantwoordelijk voor de winnende treffer.

Jong AZ begon sterk tegen de Domstedelingen en konden al na vier minuten de voorsprong pakken. Taabouni verscheen in kansrijke positie voor Paes, maar zag de doelman als winnaar uit de strijd komen. Nadat ook de bezoekers een kansje kregen kwam Jong FC Utrecht op voorsprong.

Hobie Verhulst zag er bij de tegentreffer niet lekker uit. De doelman speelde de bal in de voeten bij Balk, waarna Goudmijn deze fout moest corrigeren door een overtreding te maken. De middenvelder kreeg geel en de bal ging op de stip. Hilterman vertrok vervolgens het vonnis van elf meter.

Evjen

Net als in de heenwedstrijd konden de Utrechters niet lang genieten van de voorsprong. Na een goede lange bal Gullit kwam de bal bij Taabouni, waarna de middenvelder met een weergaloze steekbal Evjen in stelling bracht. De Noor schoot de bal vervolgens diagonaal achter de kansloze Paes.

(L-R) *Sylian Mokono* of FC Utrecht U23, *Emir Biberoglu* of AZ Alkmaar U23

Taabouni

Jong AZ drukte hierna door en kwam niet lang daarna aan de leiding. Opnieuw waren de hoofdrolspelers Taabouni en Evjen. Laatstgenoemde behield na een uitbraak het overzicht, gaf de bal op Goudmijn, die zijn inzet gekeerd zag worden door Paes. De rebound werd vervolgens binnen geschoten door Taabouni.

Goudmijn

In de tweede helft was Jong AZ heer en meester en was het eigenlijk wachten tot de marge verdubbeld zou worden. Koopmeiners, Evjen en Goudmijn kregen kansen op de 3-1, maar het was uiteindelijk Jong FC Utrecht dat na een spaarzame tegenaanval de gelijkmaker wist te scoren. Hilterman wist van dichtbij de bal achter Verhulst te frommelen.

Opnieuw volgende het antwoord van de Alkmaarse talenten snel. Na een ingooi belandde de bal bij Goudmijn, die na een goede actie de bal hard achter Paes schoot. Het zou uiteindelijk de winnende treffer blijken te zijn, waardoor de ploeg van Vonk stijgt naar de zestiende plek en op drie punten van Jong FC Utrecht komt.

Karakteristieken

Doelpunten: 31′ Hilterman (strafschop) 0-1, 33′ Evjen 1-1, 42′ Taabouni 2-1, 74′ Hilterman 2-2, 78′ Goudmijn 3-2

Gele kaarten: Goudmijn (Jong AZ) Hilterman (Jong FC Utrecht)

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Lathouwers (63′ Franken), Jacobs, Gullit (63′ Dekkers), Biberoglu; Koopmeiners (c), Goudmijn, Buurmeester (83′ Allouch); Evjen, Duin, Taabouni

Opstelling Jong FC Utrecht: Paes; Mokono, Pabai, Akmum, Van der Kust; Huizing (46′ Alou), Balk (61′ El Barjiji), Fernandes (61′ De La Vega); Mallahi, Hilterman, Velanas

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant