Europees Voetbal

Europees avontuur AZ ten einde na nederlaag bij LASK

AZ is vanavond uitgeschakeld in de Europa League. In de eerste helft kwamen de Alkmaarders nog goed mee met tegenstander LASK Linz, maar ondanks dat wist AZ niet te scoren. Door twee treffers van Raguz werd er met 2-0 verloren.

Eerste helft

Beide keepers hadden in het eerste kwartier weinig te doen. Na een kleine twintig minuten spelen was er de eerste serieuze kans van LASK. Na een voorzet vanaf rechts kopte Frieser goed in, maar redde Bizot knap met zijn voet. Toch was de grootste kans van het eerste halfuur voor AZ. Idrissi kwam na doortikken van Boadu oog in oog met Schlager. De Marokkaan gaf de bal echter te hard voor, waardoor de meegelopen Stengs zijn voorzet niet kon binnentikken. AZ speelde goed mee met LASK, maar wist niet tot uitgespeelde kansen te komen.

Domper

Na een halfuur wist Bizot AZ wederom op de been te houden. Een harde volley van Raguz werd goed gepareerd door de goalie. AZ wist zich steeds vaker voor het doel van de Oostenrijkers te vinden en kreeg steeds meer het overwicht in de wedstrijd. Net voor rust leverde Koopmeiners de bal slordig in bij LASK, waarna de Oostenrijkers het Alkmaarse strafschopgebied binnendrongen. Idrissi probeerde de bal nog weg te halen, maar beukte daarbij de tegenstander naar de grond. LASK kreeg een penalty en scoorde die: 1-0. Dat was enorm onnodig, aangezien AZ beter voetbalde dan de thuisploeg.

Raguz

Direct na de theepauze kreeg AZ een grote kans. Boadu gaf de bal breed op de vrijstaande Idrissi, maar laatstgenoemde schoot wild naast. In de 50e minuut kreeg AZ weer te maken met de verre ingooi van de Oostenrijkers. Net als in de heenwedstrijd kwam een verre inworp voor de voeten van Raguz, die zijn tweede van de wedstrijd maakte: 2-0. Na de tegengoal kwam AZ maar niet in hun eigen spel en werd LASK steeds dreigender.

Offensieve wissels

Vervolgens bracht Slot Druijf in voor Leeuwin als aanvalsoffensief. AZ kreeg tweemaal kansen, maar Boadu en Stengs schoten beiden huizenhoog over het LASK-doel. Ook Evjen werd nog gebracht voor Svensson, waardoor er met Owen Wijndal nog maar 1 verdediger van nature binnen de opstelling van AZ stond. Druijf kwam in de tachtigste minuut nog goed door en gaf de bal door op Boadu, maar zijn schot was erg slap. In de slotfase van de wedstrijd kreeg LASK via Wiesinger nog een tweede gele kaart, maar daar wist AZ niet van te profiteren.

Karakteristieken

LASK Linz: Schlager; Ranftl, Wiesinger, Trauner, Filipovic, Renner; Holland, Michorl; Goiginger, Raguz (69′ Klauss), Frieser (61′ Balic) 
AZ: 
Bizot; Wijndal, Leeuwin (63′ Druijf), Koopmeiners (a), Svensson (76′ Evjen); Clasie, Midtsjø, Stengs; Idrissi, Boadu, De Wit

Doelpunten: 44′ 1-0 Raguz (pen.), 50′ 2-0 Raguz,
Gele kaarten: Wijndal, Slot (AZ), Filipovic (LASK)
Rode kaart: Wiesinger (LASK)

[Foto: Pro Shots]

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant