Wedstrijden

Esteban vol vertrouwen: ‘We gaan voor winst in De Kuip’

Het gaat goed met AZ. De Alkmaarders wonnen zaterdag in eigen huis verdiend en overtuigend met 2-0 van Go Ahead Eagles en zagen doelman Esteban wederom belangrijk zijn voor de ploeg van trainer John van den Brom. De Costa Ricaanse sluitpost wist ook tegen de Deventenaren zijn doel schoon te houden, en telt nu 366 minuten zonder tegentreffer. Toch zouden we haast vergeten dat de wereld van de 25-jarige doelman er een maand geleden compleet anders uitzag, en dat het toekomstperspectief van de Zuid-Amerikaan niet langer onbesproken was. AZFanpage zocht de goalie na de wedstrijd op in de catacomben. ”Ik houd wel van die negatieve kritiek. Het maakt me sterker.”

Clean Sheet

”Voor iedere keeper is het belangrijk om de nul te houden. Het geeft me een erg goed gevoel, zeker omdat we drie punten hebben weten te pakken. Dat is het allerbelangrijkste”, doelt de sluitpost op de positieve spiraal waarin zijn ploeg zich momenteel bevindt. Ondanks dat het onschadelijk maken van kansen belangrijk voor hem is, staart Esteban zich niet blind op getallen. ”Soms kun je doelpunten niet voorkomen, met die gedachte ga ik ook het veld in. Ik spreek ook bijna iedere wedstrijd met de aanvallers en vertel ze dat ik er alles aan zal doen om mijn doel schoon te houden.”

‘I like it’

Zoals gezegd, de wind waaide een paar weken geleden nog heel anders in Alkmaar. Esteban raakte geblesseerd en werd zeer verdienstelijk vervangen door collega-doelman  Sergio Rochet. Toen de Costa Ricaan de ziekenboeg had verlaten en door de technische staf vrijwel direct weer naar voren geschoven werd als eerste keus onder de lat ging het mis.  Esteban blunderde in de slotfase, waardoor nota bene promovendus Excelsior een punt mee nam uit Alkmaar. De reacties die volgden waren niet altijd even leuk. ”Ik ben nu 25 jaar, en ben niet meer de keeper die ik was toen ik hier kwam. Ik heb nu mijn eigen persoonlijkheid, ben hongerig voor overwinningen. Over de negatieve commentaren kan ik alleen maar zeggen: I like it. Het heeft me sterker gemaakt.”

Feyenoord

Volgende week gaat AZ, met Esteban onder de lat, proberen een nieuwe driepunter aan de zegekar te binden. De Alkmaarders gaan op bezoek bij Feyenoord, dat momenteel in bloedvorm verkeert. Toch ziet de nummer één van AZ kansen in De Kuip. ”We gaan daar niet heen voor een gelijkspel. We willen niets minder dan drie punten. Het wordt alles of niets. Ik heb er honderd procent vertrouwen in”, besluit hij.

[poll id=”99″]

Brian Wijker
Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

39 Comments

 1. Esteban # 1

 2. Mooi om te lezen! Kritiek van vroeger was alleen altijd wel compleet terecht, mooi dat de stemmen hier dat ook na zo’n positief artikel nog bevestigen. De enige manier hoe hij de kritiek kan wegnemen is doorgaan hoe het nu gaat. Daarnaast heeft hij nu wel misschien de meest solide verdediging van de laatste jaren voor zich.

  1. Haha met Hoedt en Matthias? Ben je al zo vroeg aan de drank begonnen dan?

   1. Hoedt is een hartstikke solide verdediger. Hij groeit daarnaast ook heel snel en is staat gewoon sterk. Ik vind hem ook een veel kleurijkere speler dan Gouweleeuw.

    1. Moet ik alle blunders opsommen. 1e minuut goa. Twente 2 goals! Tegen Excelsior kutten, jong Vitesse eigen goal! Tegen jong Almere 2x in de fout! Hij maakt nog meer blunders dan Van Beek! En die spaart ze al he! Kom of woont u in HHW? Met alle respect ik ben de grootste liefhebber van de jeugd, maar Hoedt is nou niet 1 die er boven uit stak, ja kwa lengte ja, en dan alle kopduels de jong verliezen! Nu je het er over hebt, ook daar 3 blunders, kan nog door blijven gaan als je wilt? Nog wat beelden zoeken etc. Wat een hype om werkelijk niets! Ik heb dan liever een goede Amsterdammer dan een slappe HHw-er. Ik wil winnen en juichen, zou van Gaal zeggen! Kleurrijk in blunders! Gouwe is ook geen eindheld maar stukken stabieler, betere trap, meer uitstraling, straalt rust uit! Na een blunder, zie je Hoedt schreeuwen en iedereen behalve hij de schuld geven! Net Alje Schut, die was daar ook een kanjer in! Heb je dan persoonlijkheid he? In het bedrijfsleven word je dan ontslagen, met een eigen bedrijf, raak je zo al je klanten kwijt.

     AZ wilde toch terug naar de top en niet meer in de marge plek 8-14?

     Dan heb je niets aan Hoedt! Doorselecteren, maar hij zal wel een andere club hebben, want hij voelde zich al te goed om bij te tekenen…Misselijk ventje, zie hier; http://www.az.nl/nieuws/hoedt-ben-moeilijk-te-kloppen/1?catid=80

     Ben moeilijk te kloppen…man man, wint geen 1 luchtduel, die jongen leid aan pure zelfoverschatting!
     Bij de bakker wil die wel de credits…maar na een blunder motten ze zwijgen…als dat mijn broertje was…voedde ik hem wel op!

     Omdat heel HHW en Alkmaar hem in de hemel prijzen, gaat ie nog meer in zijn eigen kunnen geloven, zo ging Esteban ook de fout in…

     Met beide beentjes op de grond he! Zou Henk de Jong zeggen!
     Ja dat is camboer maar was AZ ook niet altijd nuchter? Of ben ik nou bezopen…?

     Jan W, was helemaal zo slecht niet, maar ziet er wat sukkelig en netjes uit, dat geef ik ook toe. Maar echt op grove fouten en blunders kon ik hem maar niet betrappen, serieus, en ik ben ook kritisch he.
     Ik gun ieder talent zijn stekje, maar je moet wel goed genoeg zijn. Als Lam niet goed genoeg is, dan is Hoedt het wel met 6x zoveel blunders en het dubbele aan duels? Lam scoorde iig nog! Was verdedigend ook geen eindheld, zijn beide nummer’s 10. Wanneer gaat AZ gvd eens echte verdedigers opleiden? Die moeten ze dan uit Griekenland halen, en ook die is niet helemaal zeker van zijn zaak.
     Veel mensen storen zich hier, terecht aan.

     Ik wil graag de noodklok luiden, al blijf ik positief en hopen op beter!

     Btw, vind ik Hoedt, zeer zeker gezien zijn lengte en leeftijd toch bijna 21 helemaal niet sterk! Mijn vriendin is geen vrouw Holla maar douwt hem zo om! Geen gein!

    2. kleurrijk wel ja.. rood met wit shirtje.. gekleurde schoentjes..

 3. Niet naast de schoenen of in de wolken lopen Esteban dan gaat het fout des AZs

 4. Kijkend naar het aantal 100% kansen dat AZ bijna ieder wedstrijd om het zeep helpt, gaat winnen een heel lastig klus worden in de Kuip.
  Vooral Tankovic is zorgwekkend als het aankomt op het afronden.
  En met een mager 1-0 ga je niet van Feyenoord winnen beste AZ vrienden.
  Ten eerste, omdat AZ als ploeg zijnde daarvoor mentaal te zwak is. En ten tweede, Feyenoord zal er vanaf het begin, voor hun eigen publiek, er vol op gaan…. en we weten hoe dat altijd afloopt voor AZ.
  Mischien als Feyenoord snel een rood kaart krijgt, AZ snel de 0-2 maakt, of dat er bij Feyenoord, tijdens hun Europa League duel, een aantal blessures vallen…. mischien dan…. heel mischien.

  Ik teken voor een gelijkspel, 1-1.

  1. Die lompe voorin is rijp voor een rode! Gewoon gaat irriteren slim doen, moet Gouwe kunnen!

  2. je kan tankovic laten pingelen in de 16 rond van beek.. gegarandeerd dat je beide benen onder je lichaam vandaan geschopt krijgt.. zou een makkelijke 0-1 zijn =P

 5. Volgens Adriaanse vanavond in Studio Neus is de kans nagenoeg nihil dat AZ 1 of 3 punten meeneemt uit De Kuip. Feijenoord is op dit moment verder dan AZ aldus de oud-trainer.

  1. Onzin. Feyenoord zit gewoon in een flow.. AZ net zo! Feyenoord loert op fouten van de tegenstander terwijl AZ toch met leuk en aanvallend voetbal de boel probeert open te breken. AZ doet naar mijn mening niet onder aan die kakkies..

   1. Nou aanvallend? Is omschakelings fussbal hoor!

    1. inderdaad.. maar geen counter fussbal a la pisvee.. feyenoord is net zo. ontloopt mekaar weinig vind ik..

     1. Zie feijenooit 20 x liever voetballen,dan dat kolere nazi subsidie!

  2. Co is vergeten dat wij in uitwedstrijden ook goed presteren.

  3. Adriaanse met de a van alzheimer. Hoeveel onzin hij wel niet verkondigd op een avond…nog even Janko noemen…Even laten merken dat HIJ die liet debuteren…Dat had die beter kunnen laten! Die gozer heeft later zijn naam veranderd. Co zij, door mij kreeg die een carriere…bij Emmen en HFC ja haha. Man man…En die 2x dat Haris inviel…Studio neus word met de dag slechter! Irriteer me weer mateloos aan Jack. Als 020 talenten uit Alkmaar hebben is het AJAX jugend. Heeft AZ ze uit Amsterdam is het Amsterdamse jugend…Daar word ik zo moe van man, zet dan me tv uit en ga slapen…zonde van mijn tijd en energie, wel lekker vroeg geslapen dus! Toch nog een functie dat wekelijks alzheimer tv uurtje….

   Zondag is zondag, wat de paragnosten zeggen, zal wat uitmaken zeg…

  4. Co is boos op AZ omdat ze pastoor de laan uit hebben gestuurd. Co was helemaal geil van Pastoor was de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde. Viel mij ook op erg kinderachtig van Co. Wordt 1-2 AZ derde volgende week

 6. Feyenoord heeft ook een europese wedstrijd als ik me niet vergis. Hoop dat ze die verliezen..weg flow..weg vertrouwen. AZ heeft een paar dagen meer rust en zit tevens in een flow. ga er dus vanuit dat ze minimaal wel een puntje kunnen pakken. Vind AZ beter qua spel, de bal gaat sneller rond en aanvallen zijn gevaarlijk..alleen het afronden is (en blijft) een kritisch puntje.

  1. Feyenoord heeft ook moeite met scoren. Maar verdedigen kunnen ze. Tot nu toe maar 9 tegengoals. Daarvan vermoedelijk slechts weinig in de Kuip…

   1. Dan moeten wij AZ ers daar maar verandering in brengen!!!

    FORZA AZ!

    1. Best irritant dat je mijn nick misbruikt…

     1. Had je jezelf maar niet zo’n makkelijke naam moeten geven

     2. Ja dat was noodgedwongen,want ik was een undercover jood etc.ben je dat eindeloze gejank en vermoeidheid voor…snap je?

     3. Ooh zit er copyright op je nick AZ Alkmaar?

     4. Yes sir.

   2. Ja vooral die van beek kan goed verdedigen…

    1. zag hem eens op ze tenen lopen in Jong Oranje tegen Jong Portugal in het Afas stadion. Daar viel die dus even door de mand! https://www.youtube.com/watch?v=D-Rw5y47tWE

     1. Ja wat een domme hork! Ik zat er ook braaf! Toen wist je game over! Portugezen geven dat niet meer weg een uitgoal! Zo dom en lomp hakken, dat doen 4e klassers geen eens! Maar van Beek wilde zich even laten gelden…man man…zei al liet Luckassen spelen…

  2. Ook al is Feyenoord al door , een europese wedstrijd kost altijd kracht + risico van blessures. Az weet daar alles van, heeft ons in verleden veel punten gekost. Met die wetenschap proberen Feyenoord in het eerste half uur aan te pakken en op voorsprong te komen. En daarna geen domme vrije trappen tegen krijgen rond de 16. Gudelj en Ortiz moeten voldoende tegenwicht kunnen geven tegen het feyenoord middenveld. Wie weet kan Berghuis voorin voor verrassing zorgen.
   Ben benieuwd of van den Brom het risico gaat nemen om Marcellis op te stellen. Zou voor hem leuk zijn, maar tegen de snelle buitenspelers is dat een risico, dus toch maar Anderson?

   1. Berghuus wil al 5 jaar voor 10 gaan. Maar daar staat de beste man momenteel…And never chance a winning team! Bovendien heeft ie 3 min wedstrijd ritme en al een zeer matige conditie van zich zelf! Dan kan je geen 96 min beuk tempo kuip aan hoor! Was een duel voor Henriksen geweest! Waarom zou die in hemelsnaam nu opeens Marcellis in de basis zetten? Die speelt vanavond al…Anderson voor wie dan???Die zit al maanden niet bij de 1e 18 en jij denkt dat ie tegen de nummer 3, het team in vorm in de basis start?Ben je soms een vriend van Co?

    1. berghuis en anderson word um allebei niet nee.. was inderdaad een wedstrijd voor Hendriksen geweest.. Marcellis moet je niet willen.. die houdt het qua snelheid en conditie niet vol.. ga je van het veld met 3-0 nederlaag.. laat Mattias maar de poten onder zn lichaam vandaan rennen!

     1. Mattias is geschorst vandaar dat er gezocht wordt naar een oplossing.

      – Luckassen?
      – Marcellis?
      – Anderson?

     2. Optie 1

     3. Idd derrick!die kent jongolo,van beek en boetius karadorp,boetius!vorig jaar in cupfinal was derrick veruit de beste!daarom zit ie nu in het1e ook. Matthias gelukkig schorsing. Derrick moest eraf door 2 x geel in 4 duels. Matthias pakt meer en mag blijven staan,az altijd zichzelf!vd brom is net zo inconsequent als smith az.

   2. ja hoop op een heftige strijd met minimaal 6 min. extra tijd! haha.. belgen er volop! Berghuis gaat niet in de basis starten denk ik.. zal er rond de 65/70e minuut inkomen mits de stand dat toelaat.. denk dat vd Brom wederom voor Aron, Haye, Dos Santos en Tankovic gaat kiezen. zou Aron en Tankovic lekker laten zwerven en gudelj en Haye wat meer laten schieten van een meter of 16/20.. Vermeertje is goed in 1 op 1.. die moet je verschalken met een schot van achter een verdediger of een corner..

  3. Klopt en feyenoord moet paar dagen erna tegen psv dus hopelijk onbewust al met hun kop bij die wedstrijd. Goed moment om feyenoord een slag toe te dienen.

 7. Misschien is soms voor een gelijkspel gaan wel slimmer. Zie Anhji uit, zo behaal je resultaat en loop je niet in het mes! En als je wint met 0-1 stiekem gaat de vlag uit! Wel goed dat het zeiken op Esteban hem helpt, wel raar dat, juist dat je moet helpen en sterker maakt, het zou anders moeten maar goed, hij blijft ook een speciale. 😉
  Eerst maar eens de 0 houden, en dan zien we wel weer verder…

 8. Ik vind dat de kritiek op Esteban wel degelijk terecht is geweest. Hij heeft een paar ongelooflijk grote blunders gemaakt die ons punten gekost hebben, dan ben je de status als grabbelaar niet zomaar kwijt. Dit komt ook door zijn verleden bij AZ. Hij doet het nu natuurlijk prima, maar het is nog steeds een keeper die, als hij onder druk gezet wordt, vaak een slechte bal naar voren geeft of de raarste capriolen uithaalt. Ik ben ook blij met hem op dit moment, maar we moeten niet vergeten dat hij zomaar weer een balletje kan laten glippen. En dan heeft iedereen natuurlijk altijd gezegd dat hij weg moest.

Comments are closed.

Ook interessant