Wedstrijden

‘Afrojack’ maakt zich geen zorgen: ‘Ben mentaal sterker’

Esteban heeft zich na zijn optreden tegen Excelsior (3-3) van afgelopen zondag niet populairder gemaakt bij het Alkmaarse publiek. De Costa Ricaanse sluitpost, die na zijn incident in Amsterdam jarenlang werd gezien als cultheld, maakte opnieuw een cruciale fout waardoor AZ op de valreep twee punten moest inleveren. De 25-jarige goalie ziet zijn blunder niet als reden om te treuren. ''Ik ben mentaal sterker dan twee jaar geleden, als ik volgende week niet speel ga ik gewoon keihard werken'', spreekt hij tegenover De Telegraaf.

Esteban heeft zich na zijn optreden tegen Excelsior (3-3) van afgelopen zondag niet populairder gemaakt bij het Alkmaarse publiek. De Costa Ricaanse sluitpost, die na zijn incident in Amsterdam jarenlang werd gezien als cultheld, maakte opnieuw een cruciale fout waardoor AZ op de valreep twee punten moest inleveren. De 25-jarige goalie ziet zijn blunder niet als reden om te treuren. ”Ik ben mentaal sterker dan twee jaar geleden, als ik volgende week niet speel ga ik gewoon keihard werken”, spreekt hij tegenover De Telegraaf.

‘Wat kan er nou gebeuren?’

De met de naam Alvarado op zijn rug spelende doelman maakt zich geen zorgen over zijn toekomst als eerste doelman onder de Alkmaarse lat. ”Jongens, hebben jullie gezien hoe ik de hele wedstrijd speelde? Er gebeurde niets vreemds. De bal viel uit mijn handen, het gebeurde gewoon. Het is de tragiek van een keeper dat zoiets je op het einde fataal wordt.”

Retteketet Rochet

Mocht John van den Brom toch besluiten voor Esteban’s collega Sergio Rochet te kiezen, dan is er volgens de Costa Ricaan geen man over boord. ”Als ik de volgende wedstrijd niet speel, dan speel ik niet en ga ik keihard werken. Twee jaar geleden had ik nu met gebogen hoofd de kleedkamer uitgelopen, maar dat gebeurt nu niet meer.”

[poll id=”92″]

Brian Wijker
Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

28 Comments

 1. Was niet je eerste blunder, sorry, maar je mist gewoonweg kwaliteit.

  1. Match fxen?

 2. Ben alleen bang dat hij gewoon blijft staan. AZ wil verkopen en Esteban zit in de planning om te verkopen, maar op deze manier speelt hij zich niet echt in de kijker. Opvolger staat al klaar.

  1. Verkpen lpt ut cntract, en wat als nemand hem wl, (wat k kan beamen) de wnter zelfde versje. Staat vr jan lul n AZ…

 3. Ik vraag mij af of de spelers weleens de fanpage lezen? Idem geldt voor bestuur zijn immers altijd passanten. Wij als vaste fans vormen de basis van de club en ons oordeel mag gerust meegenomen worden.

  1. Ze hebben schjt aan ns! Maar vreten wel van ns! Erne kan gassen met zn aud van mjn $!

 4. Als je niet tegen kritiek kan als speler kun je er beter mee stoppen. Je kunt het ook positief opvatten en als extra motivatie zien om het de volgende keer beter te doen.

 5. Zou je je niet gewoon kapot schamen zoals het hoort, Grabbelaar.

  1. $$$

 6. Esteban minpunten: grabbelaar & waardeloze communicator. Plus punt: geen angst.

  Het beste voor AZ zou zijn om een Nederlandse keeper te hebben zodat de communicatie met de verdediging verbeterd wordt. Ik zelf raad Mulder van Feyenoord aan omdat deze nu op een zijspoor zit bij Feyenoord en een prima eerste keeper voor AZ zou zijn.

  1. Het enige wat een keeper moet roepen is LOS en WEGROSSEN daar hoef je toch een nieuwe Nederlandse keeper voor aan te trekken? Rochet beviel ons prima maar er zullen wel weer dingen spelen waar wij als supporters geen weet van hebben. Anders had hij wel gewoon blijven staan.

   1. Die leert Nederlands! Hij zal wel willen!

    1. ik zie Rochet nog wel een grote worden als hij zich zo blijft ontwikkelen. Prima ventje..

     1. Boy Waterman was ook ooit een groot talent in Alkmaar, later zakte dat weer af, ze moeten zich wel blijven bewijzen.

     2. Hij heeft toch nog een tijd bij PSV gezeten? is dus wel hogerop gekomen, hoeft ook niet gelijk barca te zijn he. voor AZ is het vooral belangrijk dat ze van waarde zijn voor het team en het daarna nog geld opleverd ook. dat heeft waterman op zich netjes gedaan.. (jammer van het vern**kte kampioenschap)

   2. Ze hebben Esteban op gesteld want die moet weg in de zomer.
    Maar bijna elke AZ supporter wil Rochet op doel.

  2. Nee gek we hebben veel beter Nick Olij!

 7. ”Jongens, hebben jullie gezien hoe ik de hele wedstrijd speelde? Er gebeurde niets vreemds. De bal viel uit mijn handen, het gebeurde gewoon. Het is de tragiek van een keeper dat zoiets je op het einde fataal wordt.”

  Deze gelatenheid…Dat= t begin van t einde! De hele selectie is zo, brom ook al!
  Amateurs ook!
  Blunderman is een karikatuur van een cultheld…van cultheld naar…

 8. Is mentaal sterker geworden, nu de rest nog.

  1. Haha!

 9. Veldhuizen van Vitesse is een echte vent die na een blunder voor de camera gaat staan en excuus aanbiedt aan de ploeg en de supporters. zo hoort het.
  Een fout maken mag, meer fouten ook, maar je moet wel blijk geven dat je er iets van leert.
  Fouten gebeuren namelijk niet zo maar, maar als je niet weet waarom en daar ook niet over nadenkt of zelfs maar wil nadenken, gebeurt het volgende week gewoon weer. En die fout moet de leiding dan weer niet maken.
  vertrouwen is goed, maar Rochet is beter…. (*vrij naar bekende radioreclame)

 10. Ik snap werkelijk waar niet waarom yves de winter niet op de goal staat!? Prima goalie die evengoed ook nog een hoop moet leren, maar heeft veel meer potentie dan olij, Rochet en esteban in mijn ogen.

  1. Snap ik ook niet. Zal wel tegenvallen op de trainingen.

 11. Vraag mij überhaupt af waarom wij altijd buitenlands keepers hebben??? Communicatie achterin is daardoor al klote.
  Wat hebben Romero Didulica en Esteban AZ nou gebracht?? Was maar een goeie Ricky Meskovic. Wij hebben Nick Olij jong oranje kwaliteit of haal Mulder van Feyenoord. Rochet heeft mij ook nog niet echt overtuigd tegen psv was tenenkrommend

  1. België heeft ook enorm veel goede doelmannen uit eigen land thibaut courtois, simon mignolet. Het is jammer dat wij Kenneth Vermeer niet hebben kunnen halen. Ik vind Yves de Winter en Nick Olij dit moment ook beter dan Esteban. Het is een beetje hetzelfde verhaal dan Boy Waterman in het begin stond hij ook goed te keepen later werd dat ook steeds minder..Dan kan Esteban misschien wel goed op de trainingen presteren, maar je moet het ook opbrengen met wedstrijden. Je hebt ook spelers die tijdens de training wat tegenvallen maar tijdens wedstrijden uitblinken. Op langer termijn zal Sergio Rochet wel 1e keeper worden met Nick Olij nr2.

   1 Sergio Rochet Alvarez- Talent om een goede doelman te worden.
   2 Yves de Winter-2e keeper
   3 Nick Olij…..Jeugd heeft de toekomst.
   4 Esteban Alvarado Brown…….Verkopen

  2. Romero de Titel
   Esteban de beker

 12. Rochet wordt een hele grote straalt veel meer rust uit naar ze verdediging ik weet niet of het jullie ook opvalt maar als Rochet op doel staat is verdediging rustiger en speelt beter kijk tegen Excelsior Hoedt alleen maar breed gespeeld en totaal geen rust gouweleeuw idemdito ik ben fan van Hoedt&Gouweleeuw als je daar een goede keeper achter heb dan is dat een van de beste centrumverdedgingsduo van de eredevisie poulsen prima spel heeft die gozer en Mattias is aanvallend heel goed verdedigend zeer kwetsbaar

  Opstelling naar de victorie!
  Rochet
  m,Johansson-Gouweleeuw-Hoedt-Poulsen
  Ortiz-Gudelj
  Tankovic——Muhren
  berghuis——— a.Johansson

 13. Esteban hero!!!!

Comments are closed.

0 %