Elftal en Technische staf

Esteban: ‘Blij en verdrietig op hetzelfde moment’

Doelman Esteban stond vandaag voor het laatst onder de lat bij AZ. Een zichtbaar geëmotioneerde speler sprak na de wedstrijd tegenover AZFanpage van blijdschap en verdriet op hetzelfde moment. ‘Voor de wedstrijd had ik er heel veel zin in. Na de wedstrijd was ik wel een beetje verdrietig, maar na tien minuten realiseerde ik me dat dit het moment is om een stap te maken. Het waren vijf leuke jaren. Met hoogtepunten en moeilijke momenten. Aan het einde van de wedstrijd schoten al die momenten door mijn hoofd. Maar je weet het nooit in het leven, wellicht keer ik ooit nog wel een keer terug in Alkmaar.’

‘Iedereen is blij. Die derde plek was heel belangrijk voor ons.’ De vreugde in de kleedkamer en op het veld was dan ook enorm toen duidelijk werd dat Feyenoord onderuit was gegaan in Zwolle. ‘Het is mooi dat we het zo kunnen vieren. We hebben hier heel hard voor gewerkt dit hele seizoen. In principe ga ik altijd voor het kampioenschap, maar dat zat er dit seizoen niet in. We kunnen echter wel tevreden zijn met deze derde plek.’

Supporters waren fantastisch

Esteban genoot van de supporters achter zijn doel in de tweede helft. De doelman voelde zich intens gelukkig op het moment dat het uitvak uit zijn dak ging na de treffers van PEC Zwolle. ‘Ja dat was fantastisch. Ik hoorde de supporters achter me juichen toen Zwolle scoorde. Ik was op dat moment net zo blij als zij. Het was echt genieten, we waren vandaag met zijn allen een team. Niet alleen op het veld maar ook de supporters die mee waren gekomen.’ Op de vraag of Esteban het vanavond laat gaat maken is het antwoord ontkennend. ‘Misschien dat ik een paar drankjes doe maar ik maak het niet te laat. Ik heb nog veel dingen te doen want ik vertrek waarschijnlijk snel naar Costa Rica.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

  12 Comments

  1. treffers van AZ lijkt mij

   1. Nee, bij de treffers van zwolle ontplofte het uitvak. Natuurlijk bij de treffers van AZ ook, maar die van zwolle kon estaban zelf niet zien

  2. Toch wel een persoonlijkheid geworden bij AZ. Ga deze missen.

  3. Jammer dat hij niet blijft. Succes esteban !

  4. ik lig er echt niet wakker van dat hij weggaat,zeer onbetrouwbaren keeper.

   1. Hij heeft zijn nukken maar het is op zich een goeie keeper. tuurlijk vloek ik ook de boel bij elkaar als hij de bal voor de zoveelste keer het veld in bokst ipv naar de zijkant maar hij heeft met zijn reflexen ook veel doelpunten voorkomen. Rochet is in ieder geval een waardig vervanger en met het vertrek van esteban word er wel weer een hoofdstuk van 5 jaar afgesloten.

  5. Benieuwd waar hij heen gaat, of we ooit nog wat van hem horen

  6. Wel een character. We gaan hem missen onze Carribische sluitpost. Hij had onwijze reflexen en was een fantastische lijnkeeper, maar had wel moeite met diepte inschatten. Maar zijn opvolger, Rochet, staat klaar. Alles komt goed.

  7. Hij heeft zijn hoogtepunten en ook dieptepunten gehad, maar toch sluit ik hem wel in mijn hart als AZ’er. Heeft lang bij ons gevoetbald en altijd zijn best gedaan. En veel meegemaakt!! ajax-uit met de karatetrap en rode kaart met al het gedoe, de bekerwinst, wedstrijden tegen Valencia en Benfica. Ik ga deze lijnkeeper missen!!

  8. Maar 9 reacties voor deze man….. zegt eigenlijk al genoeg. (en het aantal tegen doelpunten, vooral dit seizoen, ook)
   Een dozijn goede wedstrijden gekeept, soms memorabel, maar over het algemeen de verdedeging geterroriseerd door de jaren heen met clownesque capriolen waar de Russische circus onder de indruk van zou zijn.
   Esteban wilt graag naar Manchester United…… en ik wil graag een gast rol in Game of Thrones.
   Beide gaat niet lukken ben ik bang.

   1. nu moet ik ook eerlijk zeggen dat de verdediging ook bijdraagd aan dit doelsaldo. als je 1 op 1 komt te staan is het voor een keeper ook lastig. verder kan die rol in game of thrones nog steeds wel.. hoorde dat die lilliputter het eind van het seizoen niet haalt.. misschien toch een kleine vacature beschikbaar

  9. ben benieuwd waar deze man uiteindelijk onder de lat komt te staan! voor zover ik weet is er nog geen aanbieding gekomen.. word zuid amerika ben ik bang

  Comments are closed.

  Ook interessant