Overig nieuws

Enquête over de VAR

De Video Assistant Referee {VAR} kan sinds de invoering rekenen op flinke kritiek. Op de eerste speeldag in de Premier League na de gedwongen Corona-stop, was er alweer sprake van een onverklaarbare fout. Ook in Spanje en Duitsland wordt er regelmatig gemopperd, zo heeft Voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona recent openlijk kritiek geuit op de VAR.

In Nederland begint de bal weer te rollen. De voorbereiding is voor veel clubs weer begonnen en de Eredivisie zal starten in het weekend van 12 en 13 september. Ook komend seizoen zal de VAR pogen de eredivisiewedstrijden in goede banen te leiden. Bjorn Kuipers gaf in gesprek met de Telegraaf eerder dit jaar aan dat het voetbal eerlijker wordt. “De VAR doet op heel veel momenten goed z’n werk. Maar we blijven altijd maar praten over de momenten die niet goed gaan. Dan zeggen mensen: waar was die VAR? Dat heeft vaak met interpretatie te maken.”

De mening van scheidsrechter Kuipers is duidelijk, maar wat denkt jij AZ-supporter over de VAR? In de volgende enquête heb je de kans om je mening over de VAR te uiten en op deze wijze wellicht te helpen aan een eerlijkere competitie.

Vul de enquête hier in!

De enquête wordt uitgevoerd door J. Post. Hij studeert Communication Science aan de Universiteit van Twente. De informatie gebruikt hij voor zijn Master scriptie en is volledig anoniem.

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk veel gelezen In de Hekken. Helpt bedrijven online groeien met 072DESIGN en is eigenaar van PGWEAR Nederland.