Jong AZ verloor gister een tikkeltje onnodig van Eindhoven. De Alkmaarse talenten kregen grote kansen op meer dan één treffer, al gaf het aan de andere kant de kansen af en toe ook wel makkelijk weg. Eén van de smaakmakers was Abdel Malek El Hasnaoui. De buitenspeler maakt het zijn directe tegenstanders dit seizoen regelmatig moeilijk met zijn flitsende acties, al was het gister niet genoeg voor de overwinning. ‘Ik kwam vaak aan de bal, kon acties vooruit maken en was dreigend dus in dat opzicht was ik wel tevreden’, geeft de aanvaller aan tegenover AZ Fanpage.

‘Toch ben ik echter niet helemaal tevreden. Dat was ik pas geweest als we ook hadden gewonnen, dan was het gevoel compleet geweest’. Volgens El Hasnaoui heeft zijn ploeg het met name in de eerste helft laten liggen. ‘We hadden natuurlijk gehoopt op winst vandaag, zeker als je ziet hoe we spelen in de eerste helft. We hadden veel meer balbezit en we hebben meer kansen gekregen dan Eindhoven. Ik denk dat we voor rust dan ook al afstand hadden moeten nemen. Dan was het afgelopen. Zij krijgen echter een paar kansjes en maken daarbij dankbaar gebruik van onze foutjes.’

Blessures

De Amsterdammer is voor velen wellicht één van de onbekendere spelers in de selectie van Martin Haar. Toch loopt El Hasnaoui al een tijdje mee. ‘Ik speel al een tijdje Jupiler League en ik heb eredivisie gespeeld. Alleen heb ik twee kut seizoenen achter de rug om het zo maar te zeggen. Ik heb blessures gehad, een heupoperatie, dus ik moest daardoor heel hard knokken om terug te komen. Die kans heb ik hier nu bij AZ gekregen.’

Martin Haar

De rechtsbuiten spreekt daarbij met name zijn dank uit richting de technische staf van de Alkmaarders. ‘Ik heb hele goede gesprekken gehad met Martin Haar, die veel vertrouwen in mij had en mij het gevoel gaf dat ik weer lekker kan voetballen. Dat ben ik nu aan het doen. Ik word weer fitter en ik krijg mijn snelheid en behendigheid weer terug in de actie. Ik ben er nog lang niet, ik zit denk ik op 80% en hopelijk kan ik tussen nu en de winterstop weer op 100% komen.’

AZ 1

Over een mogelijk debuut in AZ 1 wil hij echter nog niet nadenken. ‘Nee, dat is ook nog niet ter sprake gekomen. Ik ben hier om fit te worden. Laat ik eerst maar fit worden en dan pas kijken naar AZ 1’. El Hasnaoui speelde namens PEC Zwolle in het seizoen 2015/2016 al dertien duels in de eredivisie. Daarvoor was hij ook actief in de Jupiler League voor Jong Ajax. Afgelopen seizoen stond voor de aanvaller in het teken van revalideren. Een proces dat hij inmiddels met succes heeft doorstaan.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

4 Replies to “El Hasnaoui: ‘Ik heb twee klote seizoenen achter de rug’”

  1. Als ik word gecensureerd, waarom dan niet de SCHUTTINGTAAL van deze speler??
    Ben ik het ZWARTE SCHAAP van onze familie?

  2. Triest ventje!
    Tip..Begin eens met een normale nickname en gun die shift knop van je toetsenbord eens wat rust…

Comments are closed.