El Hamdaoui houdt conditie op peil bij Jong AZ

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Mounir El Hamdaoui is weer terug in Alkmaar. De voormalig topscorer mag zijn conditie op peil houden bij het Jong AZ van Martin Haar. De inmiddels 33-jarige aanvaller keerde in 2015 om dezelfde reden terug in Alkmaar, met uiteindelijk een contract tot gevolg. In zeven wedstrijden was hij toen goed voor één treffer. In december vertrok El Hamdaoui vervolgens onverwacht naar Umm-Salal. Na een avontuur bij Al-Taawoun zit hij sinds begin dit kalenderjaar zonder club.

Succes

Het is voor de Rotterdammer zijn derde periode in Alkmaar. In 2007 haalde Louis van Gaal de spits naar de Kaasstad als vervanger van Danny Koevermans. Na een moeizaam eerste jaar ontpopte El Hamdaoui zich een jaar later tot uitblinker in het kampioenselftal. Met 23 doelpunten kroonde hij zich bovendien tot topscorer van de eredivisie. Medio 2010 vertrok hij echter naar Ajax, waarna hij na mislukte avonturen bij Fiorentina en Malaga in 2015 weer bij AZ belandde.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com