Mounir El Hamdaoui is weer terug in Alkmaar. De voormalig topscorer mag zijn conditie op peil houden bij het Jong AZ van Martin Haar. De inmiddels 33-jarige aanvaller keerde in 2015 om dezelfde reden terug in Alkmaar, met uiteindelijk een contract tot gevolg. In zeven wedstrijden was hij toen goed voor één treffer. In december vertrok El Hamdaoui vervolgens onverwacht naar Umm-Salal. Na een avontuur bij Al-Taawoun zit hij sinds begin dit kalenderjaar zonder club.

Succes

Het is voor de Rotterdammer zijn derde periode in Alkmaar. In 2007 haalde Louis van Gaal de spits naar de Kaasstad als vervanger van Danny Koevermans. Na een moeizaam eerste jaar ontpopte El Hamdaoui zich een jaar later tot uitblinker in het kampioenselftal. Met 23 doelpunten kroonde hij zich bovendien tot topscorer van de eredivisie. Medio 2010 vertrok hij echter naar Ajax, waarna hij na mislukte avonturen bij Fiorentina en Malaga in 2015 weer bij AZ belandde.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

21 Replies to “El Hamdaoui houdt conditie op peil bij Jong AZ”

 1. Alleen al door zijn gouden tijd mag hij altijd zijn conditie bij ons op peil houden.
  Want vergeet niet dat wij enkel samen met Twente en feijenoord de top 2 eens van de titel hebben afgehouden.

 2. Als hij fit is kan hij zeker van meerwaarde zijn voor AZ, moet hij wel langer blijven dan vorige keer. Wout is onze eerste spits en zal ook zo blijven maar de linkerflank kan hij nog van waarde zijn. Stijn Schaars doet het momenteel ook goed bij Heerenveen. Misschien een idee om nog 2 jaar bij AZ te blijven en zijn profcarrière hier af te sluiten en zo een eervol einde aan zijn carriere als voetballer te maken. Het is nu vooral clubhoppen..

 3. Hamdaoui-Weghorst-Alireza
  Seuntjes-Midtsjo-Overeem
  Ouwejan-Hatzidiakos-v Rhijn-Svensson

   1. Weghorst — El Hamdaoui
    Seuntjes — Midtsjo — Overeem — Jahanbakhsh
    Ouwejan —- Wuytens —- Vlaar —- Svensson

    maar laten we niet teveel op de zaken vooruit lopen, hij heeft geen contract!

  1. Helmer-Weghorst-Jahanbakhsh
   Overeem-Koopmeiners-Til
   Ouwejan-Wuijtens-Vlaar-Svensson

 4. Ongelooflijk.
  Kan iemand Kees Kist bellen? Kan ie ook een balletje meetrappen.

  1. Niet zo negatief Mounir heeft ons heel wat gebracht in Alkmaar. Hij kan zeker nog wat brengen voor ons.

 5. De dromers hebben weer iets te dromen net als de leiding van AZ.
  Wat AZ nodig heeft zijn een paar sobere verdedigers met ervaring en een betere doelman.
  De verdediging van een elftal is het fundament en met een broos fundament stort het huis in.
  Kijk in de Jupiler League, daar lopen mogelijk betere verdedigers dan bij AZ.

  1. Eerst maar eens een andere coach, want met dat idiote druk naar voren zetten hebben we nog nooit een topwedstrijd gewonnen. Altijd maar vasthouden aan 4-3-3 terwijl je geen linksbuiten hebt en Alireza nog geen lantaarnpaal kan omspelen. Met een coach die wat behoudender voetbalt versterk je de trage verdediging, help je de keeper, en geef je ruimte aan je aanvallers die alleen maar hard kunnen lopen. Az is niet zo goed als iedereen maar denkt, maar je kunt wel als team voetballen i.p.v veel te veel risico .

   1. Vorig jaar was het spel allemaal veel behoudender, maar laat dat nou net het saaiste jaar geweest zijn van de afgelopen 18 jaar dat ik een seizoenkaart heb. Ik ben allang blij dat er dit jaar wat attractiever wordt gevoetbald en meer druk naar voren is.

    Ik ben (vooral door vorig seizoen) ook wel aardig klaar met VDB, maar voor dit jaar krijgt hij van mij voorlopig nog het voordeel van de twijfel. Mijn hoop is gevestigd op Arne Slot.

 6. Het optreden van onze keeper pakt nogal ongelukkig uit zoals blijkt.
  Gino Coutinho is met zijn 34 jaar een zeer ervaren doelman en verdient zeker op dit moment een kans om de rust terug te brengen in het elftal in plaats van de opwinding over El Hamdaoui.

  1. Bizot is een goeie keeper, maja, ik zei het al en kan het voorspellen bij elke keeper die bij AZ komt, naargelang ze langer trainen onder die van Aart worden ze alleen maar slechter. In begin deed Bizot het ook goed, maar nu wordt hij onzekerder. van Aart heeft nog GEEN EEN Keeper beter gemaakt.

 7. Ga wr van uit dat hij alleen met eventueel jong mee gaat trainen
  Niet weer mee met az1.
  Zou een noodsprong zijn van onze kneus (vd brom).
  Opstelling maken door wie dan ook heeft geen nut.
  We hebben werkelijk alles al voorgeschoteld gekregen zonder enig effect.
  Laten we eerst eens een trainer binnen halen.

  1. qua fysiek en loopvermogen is hij geen Mounir van 2007 meer, maar qua ervaring zou het nog steeds een toevoeging zijn. Als je hem samen met wout in een 4-4-2 zou inpassen komen zijn kwaliteiten denk ik nog best van pas. helemaal als je een goed middenveld hebt staan. Fredrik is wedstrijdfit en in de jeugd heb je ook meerdere jongens lopen. Daarbij komt dat hij nagenoeg gratis weer binnen komt wandelen en ook al zou je hem nadien verkopen voor 150.000, alles is dan meegenomen.

 8. Wij hebben hem nodig. Geef ghem een contract, voegt wat creativiteit toe. Zou hem wel op de 10 zetten, is niet meer de snelste..

  Schendelaar

  Svensson Hatzidiakos Bakker Wijndal

  Koopmeiners
  Overeem Helmer
  El Hamdaoui
  Jahanbaksh Weghorst

 9. Tegoedbon van shoarma tent van 15 euro geven en tot ziens
  Deze man heb je niet nodig , hij heeft az nodig om weer er boven op te komen
  Resultaten uit het verleden geven geen garantie
  Ik kan sowieso er niet mee omgaan dat er spelers vanuit az naar 020 gaan

  1. Zo praat je niet over de man die ons kampioen maakte. Ja hij ging er in 2015 vrij snel van door. Maar wij kennen zijn contract niet met AZ. AZ zat toen krap bij kas, wie weet was het wederzijds beter dat hij een nieuwe club vond.

   1. heeft de club gewoon geld opgebracht.. en hadden al vervanging lopen. was niks mis mee in mijn ogen.

Comments are closed.