Wedstrijden

Van Eijden keert terug in selectie voor bekerkraker

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Rens van Eijden keert vanavond terug in de selectie voor het duel met SC Heerenveen. De wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB-beker gaat voorbij aan aanvoerder Ron Vlaar. De verdediger is nog onvoldoende hersteld van zijn blessure en is daarmee de enige speler die sowieso niet in actie kan komen in de bekerkraker. Het treffen tussen de beide ploegen zal een interessante krachtmeting worden. Zowel de Alkmaarders als de Friezen hebben 32 punten behaald in de reguliere competitie en staan daarmee respectievelijk vierde en vijfde. Het doelsaldo spreekt echter in het voordeel van de ploeg van Streppel.

Gevaar

Dat SC Heerenveen een beter doelsaldo heeft komt met name door de gevaarlijke aanvallers die het heeft. Met Larsson, Ghoochannejhad en Zeneli beschikt Streppel over drie behendigde en snelle aanvallers die allemaal vanuit het niets een doelpunt kunnen maken, iets waar ook John van den Brom van op de hoogte is. ‘We waren afgelopen weekend in Eindhoven en hebben daar wederom kunnen zien dat de kracht van het elftal met name voorin zit. Ze beschikken over drie goede aanvallers die goed op elkaar zijn ingespeeld. Het is aan mij en de rest van de staf om onze ploeg daar op voor te bereiden’, aldus de coach op AZ.nl.

Alles of niets

Het zal vanavond een alles of niets wedstrijd worden tegen de ploeg van oud-AZ’er Stijn Schaars, die zelf overigens niet zal aantreden. Het belang van de wedstrijd is ook bij de groep doorgedrongen. ‘Het gaat om het bereiken van de volgende ronde. Hoe we dat doen zal uiteindelijk niet het belangrijkste zijn. Als we het maar doen. Het hebben de laatste dagen met elkaar toegeleefd naar een alles-of niets-wedstrijd. Dat zijn vaak de leukste’, geeft Van den Brom aan. Tot op heden zijn er 8.500 kaartjes verkocht voor de wedstrijd van vanavond.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com