Wedstrijden

Effectief AZ wint ook van Udinese

AZ heeft ook de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het seizoen 2017/2018 in winst weten om te zetten. Op bezoek in Udine werd er met 1-2 gewonnen van Udinese. In een wedstrijd waarin Marco Bizot bewees een uitstekende aanwinst te zijn waren Vejinovic en Van Overeem de makers van de Alkmaarse doelpunten. Zo kennen de manschappen van Van den Brom dus een uitstekende generale in aanloop naar het eerste competitieduel volgende week zaterdag tegen PSV.

In een boeiende eerste helft kregen beide ploegen de nodige kans, maar duurde het uiteindelijk een half uur voor de eerste treffer viel. Na een overtreding op Weghorst schoot Vejinovic de toegekende vrije trap via de muur binnen. De thuisploeg kreeg vervolgens een aantal grote mogelijkheden op de gelijkmaker maar de uitblinkende Bizot had telkens een antwoord op de pogingen van de Italianen. Vlak voor rust zouden de Alkmaarders na een mooie aanval uiteindelijk op 0-2 komen. Via Stengs en Til belandde de bal uiteindelijk bij Van Overeem die de tweede treffer maakte.

Tweede helft

Na rust had AZ het wat moeilijker en ging Udinese voor eigen publiek op jacht naar treffers. Na tien minuten kwam de thuisploeg dan ook terug in de wedstrijd. Stijn Wuytens zou de bal met de hand hebben beroerd, waarna ex-Vitessenaar Stipe Perica vanaf de stip voor de aansluiting zorgde. De gastheren hielden de druk er vervolgens op waarna de ploeg van Van Brom met kunst en vliegwerk tegentreffers wist te voorkomen. Uiteraard stond de uitblinkende Bizot een aantal keer knap in de weg, terwijl Ron Vlaar ook een keer redding moest brengen op de lijn.

Controle

In het restant van de wedstrijd kreeg AZ weer meer controle en bleven echt grote kansen uit, tot de laatste minuut. In de dying seconds redde Bizot nog katachtig op een kopbal van dichtbij. Dat was echter het laatste wapenfeit, waardoor een gelijkmaker uit bleef. Zo kennen de Alkmaarders dus een uitstekende generale in aanloop naar het openingsduel van de competitie tegen PSV komende zaterdag. De Eindhovenaren kennen een kwakkelende aanloop richting de start van het seizoen, terwijl de ploeg uit de Kaasstad klaar lijkt te zijn voor het treffen met de topclub.

Karakteristieken

Doelpunten: 31′ Vejinovic 0-1, 45′ Van Overeem 0-2, 55′ Perica 1-2

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (c), Wuytens, Ouwejan (66′ Koopmeiners); Til (74′ Helmer), Vejinovic, Van Overeem; Stengs, Weghorst, Jahanbakhsh (62′ Dos Santos)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

  24 Comments

  1. Lekker hoor nu volgende week doorzetten tegen psv. ?

   1. @bex
    Officiële wedstrijden komt er toch een andere druk bij een wedstrijd kijken, maar een leuk resultaat tegen de Italianen de goals die worden gemaakt zijn ook van een goed niveau we gaan het meemaken volgend weekend.

    1. ja het zegt mijn ook niet veel.laten eerst maar eens een wedstrijd of 10 verder zijn dan kan je wat zeggen.er komen een paar leuke p.s.v,Vitesse laten dat eerst maar gehad hebben.

     1. Lijkt mij een goed idee. Misschien kunnen we dan alsnog Johnny uitzwaaien.

      1. ik hoop het maar denk het niet.we zitten nog een seizoen met die kwaal opgeschee

  2. Met kunst en vliegwerk stand gehouden tegen een middenmoter?
   Dat wordt weer huilen in Eindhoven.
   Ik heb het 99 van de 100 keer goed!

   1. Is het glas half vol of half leeg? Wij gokken erop dat iemand met een anonieme schuilnaam als die van jou inzet op half leeg.

    1. Ik ben een snelle drinker en mijne glas is in een mum 99% leeg.
     Vraag maar aan mijne vrouwe.
     Blijft over 1% kans in Eindhoven en ik kan er niet meer van maken man.

   2. Kan deze debiel niet van de fanpage gehaald worden. Gewoon knappe overwinning op Udinese.
    Graag deze gast verwijderen redactie

    1. Nee, jij hebt er verstand en je bent immer negatief gozer dus jij moet niet janken.

     1. Ik hou ook van jou

     2. Gast wijzig je profielnaam ..

    2. Inderdaad, alleen de profielnaam is op zich al belachelijk.

  3. Zaterdag begint de competitie. AZ wint uit van PSV. Wat ik je Brom.

  4. Mee eens, forumvervuiling! Profielnaam kan niet, reacties tranentrekkend, verwijderen die sharkie 2.0

  5. Euforisch gevoel overheerst nog niet. Wel heel knap om van een Italiaanse club uit te winnen. Ook prettig dat de verdediging zo onder druk stond want dan raken ze aardig ingespeeld met elkaar en kunnen ze de fouten bespreken. Euforisch niet omdat de smaak van vorig seizoen eerst moet worden weggespeeld. Als ze ons verrassen met fris spel en dito uitslagen trekt dat gerust weer de afgehaakte meute aan waardoor het stadion weer vol loopt.

  6. Net op voetbalzone dat onze seizoenkaarten op PSV en Feyenoord na het meeste kosten…..
   Dat mag iedere week wel topvoetbal zijn.
   Dat die idioten van de directie überhaupt het lef hebben om wederom een woekerprijs te vragen.
   Terwijl er weinig tegen over heeft gestaan.

   1. Dit is echt fake alleen om AZ te beschadigen Vals ga weg en blijf weg

   2. Volgens mij heb ik 250/260 euro betaald, vervolgens het hele jaar plezier. Ik ken geen betere prijs/kwaliteitverhouding. Festivals, concerten, theatervoorstellingen of zelfs hardloopwedstrijden. Alles is duur of wordt duurder. SSC van AZ blijven echter redelijk gelijk.

   3. Wat jammer dat je er zo over denkt. Er zijn niet voor niets zoveel mensen afgehaakt. Az weet donders goed waar dat aan ligt. Geef de club en de spelers de kans om te dat te herstellen en geef dan je mening. Ben vanaf de 70tiger jaren seizoenkaarthouder. Niet elk jaar was een succes. Maar de echte supporter blijft komen al mogen we gerust kritisch blijven, kraak het niet af, maar kom met opbouwende meningen.

  7. AZ is lekker bezig ik kan niet wachten op de komende wedstrijden thuis

  8. Psv, die gaan we wel even winnen hoor je in de wandelgangen. Nou daar ben ik nog niet zo zeker van, de laatste jaren winnen we weinig van de top drie, sterker nog, ze zijn vaak met een helft al klaar met ons. Lekker met drie gemankeerde aanvallers beginnen en op het middenveld wordt je overlopen, terwijl je zelf moeilijk scoort. Laten we nou eens wat behoudender beginnen, psv wat laten komen en met onze snelle aanvallers/ aanvallende middenvelders voor gevaar zorgen. jahanbakhsh, Stengs en dos santos zijn het best met veel ruimte voor zich. Dat druk zetten doen we wel weer tegen minder begaafde teams.

   1. Het is lachwekkend zoals ze tegen de ’top clubs’ hebben gespeeld de afgelopen jaren.
    Als je weet dat je minder bent dan je tegenstander en je gaat voor 4-3-3 en hoog spelen in het hol van de leeuw…..
    Dan wordt het wederom een blamage en het lachertje van de eredivisie.
    Als je hoog gaat spelen heb je natuurlijk snelle verdedigers nodig.
    Een 5-4-1 spelen lijkt mij verstandiger tegen een PSV dat op wraak zint voor eigen publiek!
    Ik denk dat Vlaar en Wuytens snelheid te kort komen.
    Maar Arne Slot heeft misschien met vdBrom een realistisch en goed strijdplan…

    1. psv-az 3-2 Dit bedoel ik nou.

  Comments are closed.

  Ook interessant