Wedstrijden

Duel AZ-NEC op gitzwarte avond gestaakt

De wedstrijd tussen AZ en NEC is vanavond gestaakt. In Alkmaar stond de ploeg in blessuretijd met 1-2 achter toen het noodlot toesloeg. Bas Dost ging in de blessuretijd naar het gras, met op het oog hartproblemen. Wij wensen de spits, zijn familie en NEC alle sterkte toe. 

AZ had voetballend gezien het overwicht in de eerste helft, maar keek bij de rust toch tegen een 0-2 achterstand aan. Bas Dost opende de score door vanuit een moeilijke hoek via het been van Penetra raak te schieten.

De Portugees had ook een hoofdrol bij de tweede treffer van de Nijmegenaren. De verdediger wilde de bal wegwerken, maar schoot de bal daarbij tegen de rug van Clasie aan. Het speeltuig kwam daarna voor de voeten van Dost, die Mattsson een niet te missen kans bood. Tussen de twee treffers door was Pavlidis nog dichtbij de gelijkmaker, maar de Griek raakte de lat.

In de rust greep Jansen in een bracht drie verse krachten. Dat resulteerde in de snelle aansluitingstreffer van Pavlidis. Het leek hierna wachten op de gelijkmaker, maar ondanks de vele kansen viel de treffer niet. In de blessuretijd gebeurde er vervolgens iets verschrikkelijk toen Bas Dost uit het niets naar het gras ging. De spits werd na een minuut of tien naar de kleedkamer vervoerd, maar over zijn toestand is tot op heden niets bekend. Wel leek de spits bij bewustzijn op de brancard.

Karakteristieken

Doelpunten: 11′ Dost 0-1, 31′ Mattsson 0-2, 57′ Pavlidis 1-2

Gele kaarten: Vna Wermerskerken (NEC)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara (73′ Kasius), Bazoer, Penetra (46′ Martins Indi), Wolfe; Clasie (c), D. de Wit, Mijnans (46′ Goudmijn); Lahdo (73′ Odgaard), Pavlidis, Van Brederode (46′ Van Bommel)

Opstelling NEC: Cillessen; Wermerskerken (87′ Arts), Ross, Verdonk, Baas; Hoedemakers, Mattsson, Proper; Hansen (63′ Tavsan), Dost, Larsen (63′ Schöne)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %