website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

Druijf schiet Jong AZ in slotfase naast Volendam

Jong AZ heeft zojuist in de slotfase een punt overgehouden aan de derby tegen FC Volendam. Ferdy Druijf schoot drie minuten voor tijd op aangeven van Evjen de 1-1 tegen de touwen. De aanvaller miste in de eerste helft drie opgelegde mogelijkheden, maar bezorgde zijn ploeg in de slotfase toch een punt. Druijf voorkwam met zijn treffer dat oud-AZ’er Doodeman de matchwinner werd.

FC Volendam begon goed aan de wedstrijd op het sportcomplex aan de Kalverhoek. De ploeg uit het vissersdorp kwam na zeven minuten aan de leiding door een treffer van oud-AZ’er Nick Doodeman. De aanvaller krulde bal met zijn linker in de verre hoek, buiten bereik van De Boer. Het was de opmaat voor een leuke eerste helft, waarin beide ploegen enkele grote kansen kregen.

Kansen

Thijs Oosting was na een kwartier dichtbij de gelijkmaker, maar de linksbuiten zag zijn inzet met de voet gekeerd worden door doelman Bakker. Niet veel later zou het duel tijdelijk gestaakt worden wegens onweer. Na de hervatting was Doodeman opnieuw dichtbij een treffer, dit keer eindigde zijn inzet echter op de lat. In het restant van de eerste helft was het Jong AZ dat de meeste kansen kreeg. Zo misten Taabouni en Druijf oog in oog met Bakker, terwijl Druijf nog twee riante mogelijkheden om zeep hielp.

Gelijkmaker

Het leken dure missers te worden want in de tweede helft waren de kansen een stuk schaarser. FC Volendam had de aanvallers van Jong AZ redelijk onder controle, terwijl het in de slotfase zelf een aantal grote kansen kreeg om het duel in het slot te gooien. Dat gebeurde niet, waardoor Stam en Vonk hun alles of niet poging beloond zagen worden door Druijf. De spits werkte van dichtbij een voorzet van Evjen binnen. Laatsgenoemde zou in de dying seconds nog een laatste kans krijgen om de thuisploeg zelfs nog aan een overwinning te hlpen, maar dat zou iets te veel van het goede zijn geweest.

Karakteristieken

Doelpunten: 7′ Doodeman 0-1, 87′ Druijf 1-1

Gele kaarten: Church, Bakker (Jong AZ) Antonucci (FC Volendam)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Bakker (83′ Margaret), Gullit, Savastano (61′ Sedlacek); Koopmeiners (c), Taabouni, Goudmijn; Evjen, Druijf, Oosting (72′ Correia)

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga (83′ El Kadiri), Visser, Van de Ven, Smal; Plat, Antonucci, Vlak (72′ Tol); Doodeman, Deul (59′ Plat), Kaars

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar