Elftal en Technische staf

Druijf: ‘Ik denk dat ik mijn telefoon maar gewoon uitzet’

Ferdy Druijf speelde tot de winterstop voor AZ en verdedigt de rest van het seizoen op huurbasis de kleuren van NEC. Vanavond keerde hij met zijn tijdelijke werkgever terug op de plek waar hij voor de winterstop de goals aan elkaar reeg. Het werd echter een pijnlijke avond voor de spits, die met 4-0 klop kreeg van zijn voormalige ploeggenoten. ‘Ik denk dat ik mijn telefoon maar gewoon uitzet, mijn bed induik en hem morgen ook maar uitdoe. Dan merk ik er het minste van denk ik’, zegt een teleurstelde Druijf met een knipoog na afloop.

Op de nederlaag van vanavond na kijkt de aanvaller terug op goede eerste maanden in dienst van de Nijmegenaren. ‘We hebben nu twaalf wedstrijden gespeeld en ik heb negen goals gemaakt, waardoor ik ook nog meedoe om de topscorerstitel. Dat vind ik belangrijk voor mezelf maar ook voor NEC. Het belangrijkste is echter dat we de play-offs halen. Daarvoor ben ik ook gekomen.’

Druk

Ondanks dat Druijf bij NEC in dezelfde competitie actief is als met Jong AZ merkt hij wel een duidelijk verschil. ‘De jongens met wie ik nu speel zijn wat volwassener. Het zijn spelers waar ik toch wat meer tips van krijg op voetbalgebied, waar ik moet staan bijvoorbeeld. Sommige jongens hebben al een hele carriere achter zich. Dat is natuurlijk heel anders. Maar ook de druk qua club, met de supporters die deelname aan de play-offs van ons eisen.’

Terugkeer

Door de goede vorm lijkt hij volgend jaar terug te keren bij de hoofdmacht van AZ, al heeft hij nog niet concreet over de toekomst gesproken met de Alkmaarse leiding. ‘Ze houden me vast in de gaten maar ik heb er nog weinig over gehoord. Maar de gesprekken komen nog, het is nog geen zomer. Ik kom hier natuurlijk regelmatig bij die jongens kijken en dan spreek ik wel trainers die aangeven dat ik goed bezig ben en dat ik zo door moet gaan.’

 

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com