Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Druijf: ‘Bizarre avond, het leek gewoon klaar’

Ferdy Druijf stal vanavond met twee goals tegen Partizan de show en bracht AZ daarmee in blessuretijd naast de Serviërs. Het bleken gouden treffers, want door de doelpunten overwintert zijn ploeg in de Europa League. De hoofdrolspeler zelf kan het na afloop eigenlijk nauwelijks bevatten. ‘Dit was absoluut een bizarre avond. Als je het van onze kant bekijkt was dit geen beste wedstrijd, maar uiteindelijk is het gelukkig 2-2 geworden.’

Hoop

De aanvaller staat na deze onverwachtte onsnapping dan ook met een lach voor de microfoon. ‘Ik ben hier hartstikke blij mee natuurlijk.’ Door de 0-2 achterstand en de rode kaart hadden velen de hoop al opgegeven. ‘Heel veel mensen als ik dat zo hoor’, reageert Druijf desgevraagd. ‘Het was gewoon klaar eigenlijk. Als je kijkt naar die 0-2, we hadden eigenlijk helemaal geen kansen. Dan valt Panta geblesseerd uit, wat heel zuur is natuurlijk, daardoor kom ik echter wel het veld in. Daar was ik wel weer blij mee, dus dat is eigenlijk een beetje dubbel. Dan krijg je nog een rode kaart, dan weet je dat het helemaal moelijk wordt.’

Goals

Wonder boven wonder kwam het toch nog goed en eiste Druijf met twee goals de hoofdrol op. ‘Bizar natuurlijk. Die eerste goal alleen al. Ik schampte hem eigenlijk, maar die keeper stond helemaal verkeerd en ik zag hem zo die goal in vallen. Ik dacht eerst ook van ‘He? Het zal wel’ dus ik pak die bal en ren weer terug. Die tweede komt achter me, neem ik met een dropkick en schiet ik gewoon goed binnen. Al moet ik eerlijk zeggen dat dat ook niet helemaal lekker gekeept was. Maar dat maakt me helemaal niks uit.’

Concurrentie

Voor de spits zijn deze treffers extra lekker omdat hij met de concurrentie van Myron Boadu eigenlijk nauwelijks minuten maakt, iets dat Druijf zelf beaamt. ‘Absoluut. In de competitie heb ik nog geen goal gemaakt. Ik heb wel een aantal kansen gehad,  maar lukt het steeds net niet. Ik ben blij dat ik dan nu in Europa weer minuten maak, want dat had ik eigenlijk ook nog niet gedaan dit seizoen, behalve tegen Antwerp dan.’

Old Trafford

Door de rode kaart van Boadu lijkt Druijf over twee weken de ultieme beloning te krijgen voor zijn twee goals van vandaag: spelen op Old Trafford. De aanvaller wil daar echter nu nog niet aan denken. ‘Je weet het nooit. Maar laten we eerst naar zondag kijken. Old Trafford komt daarna wel.’ Komende zondag treden Druijf en AZ om 16:45 aan tegen VVV-Venlo.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com