website laten maken in alkmaar
Europees Voetbal

Droomloting AZ, Alkmaarders gekoppeld aan Manchester United

De loting voor de groepsfase van de Europa League heeft AZ zojuist gekoppeld aan Manchester United, Partizan Belgrado en FC Astana. Dat zal voor menig fan een droomloting zijn, want die kunnen nu een trip plannen naar Old Trafford voor het treffen met de Engelse grootmacht Manchester United. Wanneer die ontmoeting plaats zal vinden is nog even afwachten, het schema wordt over twee uur gepubliceerd.

Manchester United

Manchester United is natuurlijk de absolute blikvanger in Groep L. De Engelse grootmacht won het toernooi in 2017 onder leiding van Jose Mourinho door in de finale Ajax te verslaan. Ondanks dat het nationaal minder loopt de laatste jaren zijn er nog steeds een groot aantal sterren te bewonderen op Old Trafford. Onder andere David de Gea, Paul Pogba, Anthony Martial en Juan Mata staan onder contract in Manchester. Bovendien volgt er een weerzien met oud-AZ’er Sergio Romero, die momenteel tweede keeper is bij de ploeg van Ole Gunnar Solsjaer. Ook Nemanja Matic kennen we nog van zijn tijd bij Vitesse.

Partizan Belgrado

Ook Partizan is geen onbekende voor ons. Vier jaar geleden werden we namelijk al eens gekoppeld aan de Serviërs in de groepsfase van de Europa League. Hele gelukkige confrontaties waren dat echter niet voor de Alkmaarders, AZ verloor beide partijen. In Alkmaar werd het 1-2, in Belgrado 3-2. Bij de Serviërs staat Rajko Brezancic onder contract. De linksback speelde enkele jaren geleden nog voor de Alkmaarders, al was dat geen groot succes. Ook Vladimir Stojkovic kennen we nog. De doelman en captain van de topclub stond ruim tien jaar geleden onder de lat bij Vitesse.

FC Astana

Bij de ploeg uit Kazachstan komen we ook één bekende tegen. Dorin Rotariu maakte vorig seizoen nog een half jaar deel uit van de selectie van AZ. De buitenspeler kwam echter niet veel aan de bak en vertrok in de winter naar Astana, waar hij basisspeler is. De ploeg staat inmiddels tweede in de competitie, op één punt van Tobol Kostanay maar hebben nog een wedstrijd tegoed.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar