Wedstrijden

Drietal AZ’ers onzeker voor Heerenveen-thuis

AZ-aanvoerder Owen Wijndal

Pascal Jansen zal morgen tegen Heerenveen mogelijk moeten puzzelen in zijn achterhoede. Wijndal, Sugawara en Kerkez zijn allemaal twijfelgevallen voor het Play-off duel met de Friezen.

Wijndal, die volgens het Italiaanse Corriere Dello Sport in de belangstelling van Napoli staat, ontbrak in het heenduel tegen Heerenveen ook al. De back kampt met klachten in zijn liesstreek, laat Jansen weten op de clubwebsite. “Het zal erom spannen of hij er zondag wel bij is. We gaan zaterdag de balans opmaken.”

Sugawara speelde in Heerenveen de laatste tien minuten. Mogelijk is hij er morgen niet bij vanwege vochtvorming in zijn knie. Ook de inzetbaarheid van Kerkez is twijfelachtig. De Hongaar kreeg donderdag een tik en moest de wedstrijd voortijdig beëindigen.

Vorige maand stonden AZ en Heerenveen ook al tegenover elkaar in Alkmaar. Door een goal van Reijnders in de slotfase was de ploeg van Jansen met 2-1 te sterk.

Reijnders redt drie punten

Vorige maand stonden AZ en Heerenveen ook al tegenover elkaar in Alkmaar. Door een goal van Reijnders in de slotfase was de ploeg van Jansen met 2-1 te sterk.

2021-2022: AZ – Heerenveen 2-1
Karlsson, Reijnders (AZ), Sarr (Heerenveen)
2020-2021: AZ – Heerenveen 3-1
Stengs, Koopmeiners, Gudmundsson (AZ), Schöne (Heerenveen)
2019-2020: AZ – Heerenveen 2-4
Vlaar, Stengs (AZ), Botman, Kongolo, Odgaard, Koopmeiners e.d. (Heerenveen)
2018-2019: AZ – Heerenveen 2-3
Ouwejan, Gudmundsson (AZ), Vlap 2x, Lammers (Heerenveen)
2017-2018: AZ – Heerenveen 3-1
Dumfries e.d., Friday 2x (AZ), Van Amersfoort (Heerenveen)

Aftrap

AZ – Heerenveen begint zondag om 14:30 uur. Na afloop verschijnt er een wedstrijdverslag op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %