AZ Jeugd

Dordrecht thuis uitstekend middel tegen winterdepressie AZ

FC Dordrecht was vanavond een welkome pijnstiller tegen de aanhoudende hoofdpijn die AZ de afgelopen maanden Alkmaar en omstreken bezorgt. Jong AZ trad aan met een sterke formatie en maakte gehakt van de nummer vijf van de KKD: 5-1

De veelbesproken trainerswissel van Pascal Jansen naar Maarten Martens bij het eerste elftal had ook de nodige implicaties voor Jong AZ. Het eerste wapenfeit van Martens was namelijk het promoveren van trainer Jan Sierksma tot zijn assistent-coach. Max Huiberts vond snel een opvolger. De Amsterdamse oefenmeester, en tevens oud bekende, Leeroy Echteld werd bereid gevonden om van De Treffers terug te verhuizen naar Noord-Holland. Sierksma stond deze wedstrijd nog wel voor de groep.

Het beloftenelftal kreeg te maken met wat versterkingen. Ruben van Bommel en de talentvolle Portugees Gonçao Estevas mochten in de basis beginnen. Met Poku, Meerdink en Addai mochten ook de aanvallende jeugdexponenten binnen de lijnen starten. Enigszins opvallend, omdat onder andere Poku (foto) en Addai zich voor de winterstop moesten focussen op het eerste elftal. Kees Smit, die deze week een nieuw contract mocht ontvangen, stond ook aan de aftrap.

Dordrecht van het kastje naar de muur

De sterke opstelling wierp meteen zijn vruchten af. Na 7 minuten mocht Ernest Poku na een heerlijke slalom van Addai afmaken. Zeven minuten later was Poku juist aangever op van Bommel die koel in de korte hoek binnenschoot. Vlak voor rust werd het 3-0 voor Jong AZ, dat veel sterker was dan de nummer 5 (!) van de Eerste Divisie. Na een schitterende ‘tikt-taka’ aanval met een sierlijk hakje van Poku kon Meerdink de bal vrijmaken voor zijn linker been en haalde hard uit.

Hattrick Ernest Poku compleet

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. AZ domineerde en maakte via Poku snel de 4-0. Even leek Dordrecht zich op te richten doordat ‘T Zand in de 64e minuut een bal beheerst binnen schoof. Nog geen tien minuten later was het echter alwéér Poku die na een teruggetrokken bal van Meerdink de 5-1 maakte en zijn hattrick completeerde. Dat was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en zo was er na een aantal hele magere maanden weer eens wat te vieren. Het zal de club en de talenten goed doen.

Samenvatting Jong AZ – FC Dordrecht

[Foto via PRO SHOTS / Vincent de Vries]

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %