Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Diverse buitenlandse clubs dingen naar handtekening Jahanbakhsh

Verschillende buitenlandse clubs hebben de laatste weken interesse getoond in de diensten van topschutter Alireza Jahanbakhsh, dit meldt zaakwaarnemer Amir Hashemi tegen Voetbal International. ‘Er is heel veel belangstelling voor Alireza, ook concreet. Geen enkele club heeft echter een bod op hem gedaan bij AZ. Dat wilden wij ook niet, want Alireza wilde zich volledig richten op AZ. Wij gaan nu het seizoen voorbij is pas alle opties bekijken. Welke clubs concreet zijn? Dat zijn in ieder geval allemaal buitenlandse clubs’, aldus de oud-prof tegenover het weekblad.

Napoli

Eén van de geïnteresseerde clubs is de Italiaanse grootmacht SSC Napoli. De Napolitanen worden al maanden aan de Iraniër gelinkt, iets dat zijn zaakwaarnemer ook bevestigt. ‘Het klopt dat Napoli interesse heeft, maar we hebben nog niet concreet met hen gesproken. We weten van de belangstelling en de club heeft Alireza regelmatig bekeken dit seizoen.’ Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis gaf eerder deze week aan dat hij akkoord is met een aanvaller die al meer dan twintig goals heeft gemaakt. Of hij daarmee doelde op Jahanbakhsh is niet bekend omdat ook de naam van Florian Thauvin rondzingt in het Stadio San Paolo.

Geld

Een luceratieve overstap naar Qatar of China is echter uitgesloten voor de buitenspeler, die een overstap binnen Nederland wel tot de mogelijkheden laat behoren. ‘Geld is niet belangrijk voor Alireza, hij zal nooit naar China of het Midden-Oosten gaan. Alireza wil Iran trots maken en heeft een enorme drang om zich te bewijzen en te slagen als topvoetballer. Het sportieve plaatje bepaalt alles. Als straks blijkt dat één of twee seizoenen bij bijvoorbeeld Ajax of PSV de beste optie is voor Alireza, dan overwegen we dat ook. Maar dan moeten de clubs er eerst uitkomen met AZ.’ Gezien het prijskaartje dat om de nek hangt lijkt een overgang naar die twee clubs echter uitgesloten. Een arbitragezaak om een transfer forceren zal er niet komen. ‘Wij werken in perfecte harmonie met AZ. Dat doen we al jaren en dat zal zo blijven. AZ heeft heel veel voor hem betekend en wij overleggen dan ook alles met de club. Wel willen wij voor het WK duidelijkheid, zodat Alireza zich tijdens het toernooi niet bezig hoeft te houden met zijn toekomst.’

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com