Zojuist is bekend gemaakt dat De Onderzoeksraad voor Veiligheid het onderzoek bij AZ heeft afgerond en dat daarmee het stadion weer is vrijgegeven.
Supporterszaken

Dinsdag beslissing over AZ-Ajax

Komende dinsdag wordt er een beslissing genomen over AZ-Ajax, dat laat het Alkmaarse college weten in een persbericht. Maandag ontvangt het college een advies, waarna het dinsdag uitsluitsel zal geven over de doorgang van de kraker, en in welke vorm dat zal zijn. AZ heeft afgelopen week alle stukken overhandigd en deze informatie wordt op dit moment verwerkt door de gemeente en TNO. Het college benadrukt dat men het voetbal weer zo snel mogelijk terug wil in de stad, maar dat de beslissing wel zorgvuldig moet worden genomen zodat de veiligheid niet in het geding komt.

Scenario’s

Het veld is al wel vrijgegeven door de gemeente, wat het in theorie mogelijk maakt om de wedstrijd zonder publiek af te werken. Dit is echter een optie die door geen van de partijen gewenst is, dus hoogstwaarschijnlijk ook niet plaats zal vinden. De twee meest realistische scenario’s die nu nog op tafel liggen zijn doorgang of uitstel. Bij doorgang kan het ook zijn dat slechts een deel van het stadion wordt vrijgegeven en dat enkel de hoofdtribune gesloten blijft. Al met al blijft het speculatie en zullen we tot dinsdag geduld moeten hebben voor we zekerheid hebben.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant