Wandelgangen

‘Diego Valencia in beeld als alternatief voor Ezequiel Bullaude’

Diego Valencia in beeld bij AZ

Volgens het Chileense Punto Cruzado heeft AZ een oogje op aanvaller Diego Valencia van CD Universidad Católica. De 22-jarige spits zou volgens de Chilenen in beeld komen bij de Alkmaarders als een transfer van Ezequiel Bullaude niet haalbaar is.

Ook PSV heeft interesse

Volgens de Chileense site bracht AZ in de afgelopen dagen een bod uit op Ezequiel Bullaude, maar zou Valencia plan B zijn voor de Alkmaarders, Huiberts en consorten zouden de speler ook al veel langer volgen. Vanuit de Eredivisie zou ook PSV interesse hebben in Valencia en lijkt de speler ook wel zin te hebben in een stap richting de Eredivisie voor zijn ontwikkeling.

Negen ton

De marktwaarde van Valencia wordt geschat op 900.000 euro en dat lijkt de gok wel waard. De spits, die ook op rechts en links uit de voeten kan, speelde dit seizoen in totaal 18 wedstrijden waarin hij twee keer scoorde voor zijn club. In 2021 maakte Valencia zijn debuut al in het nationale elftal van Chili.

[foto via Carlos Figueroa Rojas]

In de ‘Wandelgangen’ houden we je op de hoogte van alle transfergeruchten rondom AZ. Omdat de bronnen niet altijd even betrouwbaar zijn, maar we het toch graag met jullie delen hebben we deze nieuwscategorie in het leven geroepen.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.
    0 %