website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

Dessers schiet Genk vanaf de stip langs AZ

AZ heeft zojuist de eerste oefenwedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. De Alkmaarders speelden bij vlagen zeer aardig en kregen ook voldoende kansen. Het was echter Cyriel Dessers die de wedstrijd vanaf de strafschopstip besliste in het voordeel van Racing Genk.

De ploeg van Slot begon zonder de sterspelers Boadu en Stengs, die beide niet wedstrijdfit waren. Ondanks het gemis van het duo kon de thuisploeg terugkijken op een acceptabele eerste helft, zeker omdat Genk al veel verder in de voorbereiding zit. Veel kansen leverde het overigens niet op.

De bedrijvige De Wit dook een aantal keer gevaarlijk op voor doelman Vukovic, maar wist de doelman niet serieus te testen. Verder waren Aboukhlal, Idrissi en Gudmundsson nog gevaarlijk, maar dat leverde geen succes op. Aan de andere kant werd Genk ook nauwelijks gevaarlijk, al wist de ploeg wel te scoren. Na een onnodige overtreding van Leeuwin schoot Dessers zijn ploeg middels een strafschop op voorsprong.

Na de pauze wisselde Slot flink door en dat ging absoluut niet ten koste van het spel. AZ kreeg legio kansen op de gelijkmaker, maar wist de uitblinkende Vukovic niet te passeren. Met name Oosting werd een aantal keer gevaarlijk, evenals Druijf en Evjen. De score zou echter niet meer veranderen, maar ondanks dat kan Slot tevreden terugkijken op de eerste oefenwedstrijd.

Karakteristieken

Doelpunten: 19’ Dessers (strafschop) 0-1

Gele kaarten: Midtsjø (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Leeuwin, Koopmeiners (c), Wijndal; Midtsjø (32’ Kramer) De Wit, Clasie; Gudmundsson, Aboukhlal, Idrissi

Opstelling AZ (tweede helft): Verhulst; Sugawara, P. Koopmeiners, Kramer (75’ Gullit), Ouwejan; Goudmijn, Oosting, Reijnders; Evjen, Druijf (75’ Margaret), Taabouni.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar