Denny Landzaat is in beeld om assistent te worden bij Oranje
Elftal en Technische staf

Denny Landzaat niet naar de KNVB

Denny Landzaat zal niet aan de slag gaan bij de KNVB als tweede assistent van bondscoach Danny Blind. De voormalig middenvelder van AZ werd in een eerder stadium gepolst voor een functie bij Oranje, maar dit is niet meer actueel. ‘Denny is inderdaad benaderd, maar vervolgens braken de problemen uit bij de KNVB. Hierna is er bij de bond besloten dat ze voor een meer ervaren optie gaan’, geeft John van den Brom aan bij Studio Voetbal.

Staat van dienst

Landzaat heeft dit seizoen de leiding over AZ onder 17. Afgelopen seizoen was hij werkzaam bij Jong AZ en was specialistentrainer bij het eerste elftal. Tijdens zijn actieve loopbaan kwam de Amsterdammer drie seizoenen uit voor de Alkmaarders. In die periode was hij goed voor dertig doelpunten in 106 wedstrijden. Met zijn goede spel in het dreamteam van Adriaanse en Van Gaal dwong hij een transfer af naar het Engelse Wigan Athletic. Na zijn avontuur in Engeland kwam hij nog uit voor Feyenoord, FC Twente en Willem II.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant