Elftal en Technische staf

Dekker en Sadiroglu per direct weg bij AZ

Vince Gino Dekker vertrekt na een half jaar alweer bij AZ. De 21-jarige linksbuiten kwam afgelopen zomer over van Ajax en liet in zijn eerste maanden regelmatig zien een meerwaarde te zijn bij Jong AZ. Met name topscorer Ferdy Druijf profiteerde met regelmaat van de afgemeten voorzetten van de flankspeler. Desondanks hebben club en speler ‘in gezamenlijk overleg’ besloten per direct uit elkaar te gaan.

Sadiroglu

Naast Dekker vertrekt ook Ogulcan Sadiroglu bij de Alkmaarders. De 19-jarige middenvelder was niet in bezit van een contract en vertrekt ook per direct uit de Kaasstad. Naast Dekker en Sadiroglu lijkt ook Druijf binnenkort te vertrekken. De aanvaller staat in de belangstelling van onder andere FC Den Bosch en FC Twente. De aanvoerder van Jong AZ mag echter niet definitief vertrekken. De club wil de topscorer tijdelijk verhuren om hem met meer ervaring terug te laten keren.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com