Wedden op voetbal

AZJeugd

Debuterende Taabouni: ‘Ik heb hier lang naartoe gewerkt’

Het treffen tussen Jong AZ tegen Jong PSV van afgelopen zaterdag was een mooie wedstrijd voor Mohamed Taabouni. De getalenteerde middelvelder maakte op de Hertgang namelijk zijn debuut in het betaalde voetbal. ‘Ik heb hier lang naartoe gewerkt en zaterdag was het eindelijk zover’, reageert het talent voor de camera van AZ TV.

Niet alleen maakte de jongeling zijn debuut, hij mocht ook nog eens in de basis starten. ‘Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, maar toen ik het hoorde maakte dat het extra mooi’ reageert Taabouni verheugd. Trainer Stam toont zich blij met de manier waarop de middenvelder zich manifesteert. ‘Mo’tje is natuurlijk nog een hele jonge jongen. Hij is zestien jaar, maar je ziet wel aan zijn karakter dat het een echt straatvoetballertje is. Hij wil heel graag en hij speelt ook met heel veel lef. Dat zag je ook tegen PSV en dat heeft hij goed gedaan.’

Minuten

Ondanks zijn jonge leeftijd is Taabouni echter niet onder de indruk van een andere omgeving en het spelen tegen oudere tegenstanders. ‘Ik ben inderdaad nog zestien, maar daar kijk ik niet echt naar. Waar ik ook speel, ik moet mezelf gewoon laten zien. Ik voel me hier goed thuis dus dat maakt het alleen maar makkelijker’, verklaart het talent zijn doorbraak. Over zijn doelen voor dit seizoen is hij duidelijk. ‘Ik hoop zoveel mogelijk minuten te maken bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie en hopelijk krijg ik ook iets meer met het eerste te maken.’ Taabouni ligt nog tot medio 2021 vast in Alkmaar.

Foto: Pro Shots | Peter van Gogh

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com