Elftal en Technische staf

De Wit op tijd fit voor Sparta-uit

De Wit

Pascal Jansen kan vanavond op het Kasteel gewoon weer beschikken over Dani de Wit. De aanvallende middenvelder is op tijd hersteld van het kwetsuur die hij vorige week opliep.

Na de zeperd tegen PEC Zwolle pakte AZ vorige week dankzij Tijani Reijnders weer de volle buit tegen Heerenveen. De middenvelder verving Dani de Wit, die geblesseerd in de kleedkamer achterbleef. De Wit is inmiddels dus weer hersteld. “Hij heeft afgelopen week aangepast getraind, want hij heeft tegen Heerenveen een behoorlijke tik gehad”, laat hoofdtrainer Jansen weten op de clubwebsite. “Vrijdag heeft hij weer met de groep getraind. Hij is in ieder geval onderdeel van de selectie.”

Barasi en Verhulst

Yusuf Barasi is op de weg terug van zijn blessure, maar voor hem komt het duel van zaterdag nog te vroeg. Ook Hobie Verhulst is er niet bij: hij haakte deze week geblesseerd af.

Yusuf Barasi maakte zijn eerste AZ-doelpunt tegen Heracles Almelo

Yusuf Barasi maakte in december zijn eerste doelpunt in AZ 1.

Sparta

AZ gaat zaterdag op bezoek bij een club die momenteel in zwaar weer zit. Met nog vier wedstrijden te spelen staat Sparta namelijk laatste in de Eredivisie. Daarnaast werd assistent-trainer Rankovic zondag op straat gezet, waardoor Henk Fraser ook besloot op te stappen. Maurice Steijn moet de kasteelclub nu behoeden voor degradatie.

Dubbelslag Weghorst

De laatste keer dat AZ op het Kasteel won dateert uit september 2017. Wout Weghorst bewees met twee treffers van onschatbare waarde te zijn voor de Alkmaarders.

2020-2021: Sparta – AZ 4-4
Harroui, Abels, Thy, Mijnans (Sparta) Aboukhlal 2x, De Wit 2x (AZ)
2019-2020: Sparta – AZ 3-0
Auassar, Smeets, Dervisoglu (Sparta)
2017-2018: Sparta – AZ 0-2
Weghorst 2x (AZ)
2016-2017: Sparta – AZ 1-1
Breuer (Sparta), Til (AZ)

Aftrap

Sparta Rotterdam – AZ begint zaterdag om 21:00 uur. De Alkmaarders worden in Spangen gesteund door 516 meegereisde supporters.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %