03-10-2019: Voetbal: AZ v Manchester United: Den Haag Europa League 2019-2020 L-R Dani de Wit of AZ Alkmaar, Nemanja Matic (Manchester United)
Elftal en Technische staf

De Wit: ‘Ik denk dat we op de basis van de wedstrijd meer hadden verdiend’

AZ speelde vanavond een verdienstelijke wedstrijd tegen Manchester United. De Alkmaarders waren zeker niet de mindere en hadden serieus kans om de Engelsen te verslaan. Na afloop vond Dani de Wit een felicitatie dan ook niet op zijn plek. ‘Nee dat denk ik niet. Ik denk op basis van de wedstrijd dat we meer hadden verdiend’, geeft de middenvelder aan tegenover de AZ Fanpage. ‘Het is heel mooi dat we dat kunnen zeggen, dat hoopten we ook te kunnen zeggen, maar uiteindelijk hoopten we ook met drie punten te staan en dat is niet gebeurd.’

Verbaasd dat zijn ploeg zo makkelijk mee kon voetballen met de Mancunians was De Wit echter niet. ‘Nee dat niet. De trainer bevestigde dat ook eigenlijk steeds in de voorbereiding, dat we dit voetballend aankonden, dat we voetballend misschien net zo goed zijn. Natuurlijk hebben zij kwaliteiten en dat weten we ook, maar als wij goed staan, goed voetballen en keihard voor elkaar werken kunnen we tot grote hoogtes komen en dat is vandaag gebeurd. Helaas ging de bal er alleen niet in.’

Afstemming

De vervanger van Guus Til staat nog op nul doelpunten maar liep vandaag een aantal keer vrij de diepte in zonder de bal te ontvangen. ‘Dat is denk ik een kwestie van afstemmen, daar heb ik het ook veel over met de trainer en de spelers. Ik denk dat dat dingen zijn die je moet bespreken. Wat voor looplijnen je hebt, waar je naar moet kijken. En inderdaad het gebeurde soms dat ik diepging en de bal niet krijg terwijl ik wel denk dat ik hem moet krijgen. Maar dat zal andersom ook zo zijn, dat zijn keuzes die je maakt aan de bal. Dat is een kwestie van afstemming.’

Perspectief

AZ staat momenteel op een derde plek in de poule met twee punten uit twee wedstrijden, een score waar De Wit gematigd tevreden over is. ‘Uiteindelijk staan we er niet slecht voor, maar natuurlijk ook niet top. We staan derde op dit moment en willen gewoon heel graag door. Vorige wedstrijd tegen Partizan was natuurlijk heel moeilijk met tien man dus konden we blij zijn. Hier hoopten we drie punten te pakken, dat is er eentje geworden, maar wel met goed voetbal. Daar kunnen we op voortborduren en het is aan ons om de volgende wedstrijden tegen Astana en Partizan te winnen en dat we doorgaan.’

Masker

Opvallend was dat De Wit vandaag zonder masker speelde. Anderhalve week geleden tegen ADO brak de middenvelder namelijk zijn neus. ‘Dat is wel een dingetje, tien dagen geleden brak ik m’n neus natuurlijk en eigenlijk moet ik nog vier weken met dat masker spelen. Ik heb echter zelf aangegeven dat ik daar niet lekker mee speel, dat mijn zicht een beetje wordt belemmerd, dus dat is een risico dat ik neem. Ik heb dat afgestemd met de dokter. Ik mocht het doen maar een klein tikkie en hij zit weer scheef. Gelukkig is dat niet gebeurd vandaag. Ik denk daar echter niet aan tijdens de wedstrijd. Ik ga er gewoon vol in en als ik hem weer breek dan is dat maar zo.’

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant