Ingezonden

De sponsordeals van Bet365

WK-winterstop aangebroken, de balans van AZ na 26 wedstrijden

Sinds de legalisatie van online gokken in oktober 2021 is er veel te doen geweest over de manier waarop deze aanbieders reclame maken. De overheid ziet liever dat de reclames in zijn geheel verdwijnen, maar de aanbieders zelf willen een zo groot mogelijke groep mensen bereiken. Een aanbieder die veel furore maakt op het gebied van reclame, is Bet365. In dit artikel nemen we onder de loep welke deals ze op dit moment hebben lopen.

Wat is Bet365?

Bet365 is een bookmaker uit Engeland die tegenwoordig ook in Nederland de rechten heeft om zijn diensten aan te bieden. Wereldwijd is het een van de grootste wedkantoren. Als je nog niet bekend bent met deze aanbieder, is het altijd verstandig om eerst een Bet365 review te lezen. Je weet dan meteen wat de sterke en zwakke punten van de aanbieder zijn en op basis daarvan kun je bepalen of de aanbieder ook echt bij jou past.

Voetbalclubs

Ooit is Bet365 heel groot geworden met het aanbieden van sportweddenschappen en daar hebben ze slim op ingespeeld door voetbalclubs te gaan sponseren. Tijdens de wedstrijd lopen de spelers rond met de naam van Bet365 op hun shirt, waardoor kijkers meteen gestimuleerd kunnen worden. De eerste club die ze ooit sponsorden was Stoke City, een club die helaas niet meer in de Premier League speelt. Het hoofdkantoor van Bet365 ligt in dezelfde stad en daarom hebben ze er in 2012 voor gekozen om shirtsponsor te worden. Vier jaar later is zelfs de naam van het stadion veranderd in Bet365 Stadium.

In de Premier League sponsort Bet365 maar liefst drie clubs, Leicester City, Newcastle United en Norwich City. In 2018 sloot Bet365 ook een sponsordeal met de helft van alle clubs die in de Spaanse La Liga speelden. In Nederland wordt gefluisterd dat ze Fortuna Sittard gaan sponsoren, maar dat is nog niet officieel bekendgemaakt. Vitesse en PEC Zwolle dragen al wel de naam van Bet365 op hun shirt.

Andere sporten

Naast het voetbal richt Bet365 zich ook op andere sporten. Sinds kort zijn de eerste die een sponsordeal met Racing Post Greyhound TV. Buiten het Verenigd Koninkrijk zijn deze hondenraces nog niet zo populair, maar daar kunnen ze altijd op een groot publiek rekenen. Deze races worden specifiek gehouden zodat mensen erop kunnen wedden, het is dus niet zo vreemd dat Bet365 juist voor deze tak van sport heeft gekozen.

Conclusie

Het sponsoren van sportclubs is voor een bedrijf als Bet365 natuurlijk een hele logische stap. Via deze weg kan de doelgroep gemakkelijk bereikt worden en in de sportwereld gaan zulke grote bedragen rond, dat de meeste clubs de deals goed kunnen gebruiken. De vraag is alleen hoelang dit nog zal duren. In Nederland is de overheid het niet eens met deze vorm van sponsoring en het plan is dus ook om dit in de toekomst aan banden te leggen. Dat presenteert niet alleen een groot probleem voor de aanbieders, maar vooral ook voor de sportclubs. Zij zijn vaak voor het grootste deel van hun inkomen afhankelijk van de gokbedrijven en het zal niet gemakkelijk worden om een gelijkwaardige sponsor te vinden.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %