Ingezonden

De beste tips voor een geslaagde voetbalwedstrijd met je kind

Als je voor het eerst naar een wedstrijd van AZ gaat met je kind, dan wil je natuurlijk dat het een onvergetelijke ervaring wordt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je kind de wedstrijd optimaal kan beleven.

  1. Koop een kaartje voor de wedstrijd op tijd

Het is belangrijk om tijdig een kaartje te kopen voor de wedstrijd. Op deze manier weet je zeker dat je een plek hebt in het stadion. Het is ook handig om te weten welke zitplaatsen geschikt zijn voor kinderen. Sommige tribunes zijn namelijk heel druk en lawaaiig, waardoor het voor kinderen lastig is om de wedstrijd goed te volgen.

  1. Zorg voor voldoende drinken en eten

Het is belangrijk dat je kind voldoende drinkt en eet tijdens de wedstrijd. Zorg daarom dat je vooraf genoeg drinken en eten meeneemt. Je neemt dit gemakkelijk mee in een teddy rugzak of andere tas.

  1. Maak een afspraak met je kind over het gedrag tijdens de wedstrijd

Vooraf is het belangrijk om met je kind af te spreken hoe het zich moet gedragen tijdens de wedstrijd. Het is namelijk niet toegestaan om te schreeuwen, te tieren of spullen (zoals die ene broodtrommel voor een kind) naar het veld te gooien. Als je kind zich aan deze regels houdt, dan zal het de wedstrijd veel beter kunnen volgen en zal het ook meer plezier aan beleven.

  1. Leg uit wat er gebeurt tijdens de wedstrijd

Als je kind voor het eerst naar een wedstrijd gaat, is het belangrijk om uit te leggen wat er gebeurt tijdens de wedstrijd. Vertel bijvoorbeeld waarom de spelers elkaar aanvallen of geel krijgen. Ook ‘buitenspel’ is er eentje om goed uit te leggen. Op deze manier kan je kind de wedstrijd beter volgen en zal het ook meer plezier beleven.

  1. Laat je kind een AZ-shirt of -vlag dragen

Het is leuk om je kind een AZ-shirt of -vlag te laten dragen tijdens de wedstrijd. Je kunt natuurlijk ook een sjaal of een muts met het logo van AZ kopen. Handig tijdens de koudere dagen.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %